Yeşil kabak tatlısını ilk denediğimde, tadı gerçekten de oldukça hafif ve lezzetli gelmişti. Taze yeşil kabakların kullanılması, tatlıya hem besleyici hem de hoş bir doku katıyor. Hazırlık aşamaları ise oldukça pratikti; özellikle şekerle bekletme kısmı, kabakların suyunu salarak daha tatlı bir sonuç vermesi açısından çok önemliydi. Pişirme kısmında elde edilen şerbet kıvamı ve tatlıya eklenen limon suyu, lezzeti gerçekten yüksek bir noktaya taşıyor. Servis ederken üzerine ceviz veya fındık serpmek de tatlıya hem görsellik hem de ekstra bir lezzet katıyor. Yaz aylarında serinletici ve hafif bir tatlı arayanlar için bu tarif kesinlikle önerilir. Ayrıca, tarifte bahsedilen baharat ve malzeme varyasyonları ile kendi damak zevkime uygun bir versiyonunu denemek harika bir fikir gibi görünüyor.
Yeşil kabak tatlısını ilk denediğimde, tadı gerçekten de oldukça hafif ve lezzetli gelmişti. Taze yeşil kabakların kullanılması, tatlıya hem besleyici hem de hoş bir doku katıyor. Hazırlık aşamaları ise oldukça pratikti; özellikle şekerle bekletme kısmı, kabakların suyunu salarak daha tatlı bir sonuç vermesi açısından çok önemliydi. Pişirme kısmında elde edilen şerbet kıvamı ve tatlıya eklenen limon suyu, lezzeti gerçekten yüksek bir noktaya taşıyor. Servis ederken üzerine ceviz veya fındık serpmek de tatlıya hem görsellik hem de ekstra bir lezzet katıyor. Yaz aylarında serinletici ve hafif bir tatlı arayanlar için bu tarif kesinlikle önerilir. Ayrıca, tarifte bahsedilen baharat ve malzeme varyasyonları ile kendi damak zevkime uygun bir versiyonunu denemek harika bir fikir gibi görünüyor.
Cevap yaz