Fırında Kıymalı Kabak

Fırında Kıymalı Kabak

Fırında kıymalı kabak, özellikle akşam yemeklerinde yapılarak tüketilmesi gereken yemekler arasında yer alır. İçerisinde hem kıyma hem de sebze barındırması sebebiyle oldukça besleyicidir bir yemektir. Sebze sevmeyen çocukların severek tüketeceği yemek olmasının yanında, vejeteryan olan çocukların ise en azından kabağı tüketmesi halinde kıymanın da vitaminin geçmesi sebebiyle tüketilmesi gereken yemekler içerisinde yer alır. Yapımı oldukça kolaydır. Ani gelen misafirlere, akşam yemeklerinde yapılacak yemekler arasında yer alır.

Fırında kıymalı kabak için gerekli malzemeler
  • 4 adet orta boy kabak
  • 250 gram yağlı kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • İsteğe bağlı olarak kaşar rendesi
Fırında kıymalı kabak yapımı

Öncelikli olarak kabakları yıkayarak ortadan ikiye ayıralım. Daha sonra tencerenin içerisine 2 litre kadar su koyup, ocağın altını yakıp kaynamaya bırakalım. Su kaynadığı zaman içerisine bir tutam tuz atıp kabakları atalım. Kabaklar 5 dakika kaynayarak haşlanınca sudan çıkartıp iç kısımlarını kaşıkla oyalım. İçleri oyulmuş olan kabakları bir kenarda soğuması için bekletelim. Haşlanan kabak suyunu dökmeyelim. Çünkü bu yemek için kullanacağımız su için bu suyu kullanarak vitaminlerinin kaybolmaması sağlayalım. Diğer taraftan bir tavanın içerisine yağ koyup ocağın altını yakalım. Diğer yandan da soğanı soyup küçük küçük doğrayarak tavanın içerisine atalım. Sarımsakları ezerek soğanın üzerine atıp bir tutam tuz ilave ederek karıştıralım. 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine kıymayı bırakıp karıştırarak kavurma işlemine devam edelim. Soğanlı kıyma kavrulurken diğer yandan da domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Üzerine yeşil biberi de doğrayarak domates ve yeşil biberi kavurma içerisine ekleyelim. 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine biber salçasını da ilave edip karabiber atalım. Hazırladığımız harcın iki dakika kadar kavrulmasını bekledikten sonra ocağın altını kapatıp, bor camın içerisine kapakları yerleştirelim. Daha sonra kabakların içerisini hazırladığımız kıyma harcı ile doldurarak kapakların içini dolduralım. Daha önceden ayırdığımız haşlanmış suyun bir kısmını salça ile karıştırıp tepsinin içerisine dökelim.
Hazırladığımız kıymalı kabak dolmasını önceden ısıtılmış 180 derece fırının içerisine yerleştirip 20 dakika kadar pişmesi için bekleyelim. 20 dakika sonra borcamı fırının içerisinden çıkartıp üzerine kaşar peyniri ilave edip tekrar fırının içerisine sürelim. Kaşar peyniri kızarınca fırını kapatıp servise hazır edelim. Fırında kıymalı kabak yemeği servise hazırdır.
Son Güncelleme : 10.10.2018 18:46:11
Fırında Kıymalı Kabak ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Fırında Kıymalı Kabak Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kıymalı Kabak"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir koleste...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman, hem sağlık hem de temizlik açısından bize ...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güze...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 ...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içersinde etli meyve kısmı bulunur ve burada bir çok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 ...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019