Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tavuklu Kabak Graten

Tavuklu Kabak Graten

Tavuklu kabak graten hem lezzetli hem de son derece sağlıklı yemek çeşitlerinden biridir. Davet sofraları için veya kendiniz için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu yemeğin mineral ve vitamin değeri de yüksektir. Antioksidan bakımından zengin olan kabak sebzesi lif açısından da yüksek olup sağlıklı sebzeler arasında ilk sıralarda yer alır. Kalori değeri çok düşük olan kabak sebzesini gönül rahatlığı ile tüketebilir ve formunuzu koruyabilirsiniz.

Tavuklu Kabak Graten Malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 1 kâse haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 5 tane dolmalık kabak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Beşamel Sos için

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 fiske karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Kabak Graten Nasıl Yapılır?

Yanmaz bir tavanın içerisine kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ilave edilir. Ocağın altı orta harlı olacak şekilde açılır ve etlerin içerisine sıvı yağ ilave edilip kavrulur. Tavuk eti kendi suyunu verip çekinceye dek pişirilmeye devam edilir. Diğer taraftan biberlerin iç kısımların da bulunan pullar temizlenir ve ince kıyım olacak şekilde doğranır. Suyunu çekmiş olan etlerin içerisine biberler ilave edilip karıştırılır. Domatesin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranıp malzemelerin içerisine ilave edilir. Domatesler yumuşayana dek ocak da pişirilmeye devam edilir. Yumuşadıktan sonra ise içerisine tuz, baharat ve bir çay bardağından iki parmak eksik sıcak su ilavesi yapılır.

Tavuklu karışım piştikten sonra ocaktan inmesine yakın içerisine bir su bardağı haşlanmış bezelyeler ilave edilip karıştırılır. Diğer taraftan kabakları uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesin. İç kısımlarını bir tatlı kaşığı ile boşaltın. Tencerenin içerisine tuzlu su ilavesi yapılıp kaynatılır ve kabaklar hafif diriliğini yitirene dek haşlanır. Bu aşama da kabakları kızgın yağda kızartabilirsiniz. Pişmiş olan kabaklar bir fırın tepsisinin içerisine dizilir. Üzerine de hazırlanmış olan tavuklu harçtan ilave edilip paylaştırılır.

Yemeğin beşamel sosunu hazırlamak için de bir yemek kaşığı margarini dibi tutmayan bir tavanın içerisine alıp eritin. Erimiş olan yağın içerisine iki yemek kaşığı kadar un ilavesi yapıp kavurun. Unun kokusu kavrulurken çıkacaktır. Bu aşama da tuz, karabiber ve sütü ilave edip hızlı şekilde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelmiş olan karışımı fırın tepsisinde bulunan kabakların üzerine birer yemek kaşığı ile paylaştırıp yayın. Bir yemek salça ile bir su bardağı sıcak suyu açın ve fırın tepsisine ilave edin. Hazırlanmış olan yemeği fırına gönderin ve 185 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Yemeğin fırından çıkmasına yakın üzerine kaşar peyniri serpiştirin ve peynir eridikten sonra fırından alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 03:30:26
Tavuklu Kabak Graten ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tavuklu Kabak Graten Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Tavuklu Kabak Graten"
Sağlıklı beslenebilmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden sebze ağırlıklı yiyecekler tüketmeye çalışıyorum. Her zaman yeni ve sağlıklı yemekler yapıyorum. Tavuklu kabak graten yemeğini yapmak istiyorum. Acaba tavuklu kabak graten yemeği yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Hacer . 30.09.2018 08:27:35
CEVAP YAZ
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir kolestero...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize b...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güzel bi...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 gra...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 gram...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori?
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir.  Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024