Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği; özellikle yoğurtla yenilecek harika bir lezzettir. Bazı insanlar yemeklerde kıymayı pek tercih etmezler fakat kıyma sebzeler içerisinde özellikle patates ve kabak ile yapılacak birçok yemeğe çok yakışmaktadır. Kabak diğer sebzelerden biraz farklıdır. Mesela çeşit kabak vardır ve adı aynı olmasına rağmen tadı ve görüntüsü farklıdır. Fakat her iki kabak çeşidi de bol miktarda posa içerdiğinden insan vücudu için çok faydalı bir besin maddesidir. Kabak denilince artık çeşitlilik arttığından kabak ile yapılan salatalar, pastalar, fırın yemekleri akla gelmektedir. Kabak ile yapılabilecek en kolay ve en klasik yemek ise bu durumda değişik versiyonları bulunan kabak yemeğidir. Kabak yemeğini güveç gibi bol domatesli pirinçsiz yapabileceğiniz gibi, kıyma kullanarak da pişirebilirsiniz. Eğer çocuklarınız da seviyorsa mutlaka kıymalı pişirmeye özen gösterin. Ben sizlerle bir anne klasiği olan kıymalı kabak yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum.

Kıymalı kabak yemeğinin malzemeleri

  • 4 adet kabak,
  • 250 gr. Yağlı dana kıyma,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet kırmızıbiber,
  • 1 yemek kaşığı dolusu pilavlık pirinç,
  • 1 avuç dereotu,
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar su,
  • Yeteri kadar tuz.

Üzeri için

  • 2 su bardağı kaymaklı yoğurt,
  • 1 tutam dereotu,
  • Tuz.

Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır?


Kıymalı kabak yemeğinin yapımına başlamadan evvel kabakların kazınarak soyulması gerekir. Kabak elleri biraz tahriş eder. Bu nedenle eldiven kullanabilirsiniz. Soyulan kabakların ortasında yer alan ve çapak adı verilen kısımları keserek atın. Kalan kabakları ise yemeklik olacak şekilde doğrayın ve yıkayarak suyunu süzün. Kuru soğanları ve kırmızıbiberi yemeklik şeklinde doğrayın ve sıvı yağın içerisinde kıyma ile kısık ateşte kavurun. Eğer biraz tuz atarsanız soğanların daha hızlı kavrulmasını sağlamış olursunuz. Kavrulan malzemenin üzerine salça ve kabakları da ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha bu işleme devam edin. Daha sonra tencerenin içerisine kaynar suyu boşaltın. Kabak yemeği pişerken çok su çekmez. Kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fakat pirinç atacağımız için suyun esasında o zaman kontrol edilmesi gerekir. Suyu ekledikten sonra yemeğin tuz ve baharatlarını da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Ocağın kısık ateşte olması yemeğin taşarak ocağı kirletmesini engellemek ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilmek için gereklidir. Yemek pişme derecesine yaklaştığında ise yemeğin içerisine pirinçleri ve dereotunu ilave edin. Pirinçler pişene kadar ocaktan indirmeyin. Eğer dereotunun yeşil ve kokulu kalmasını isterseniz piştikten sonra atabilirsiniz. Kıymalı kabak yemeğiniz hazır.

Üzeri için yoğurt ve diğer malzemeleri su kullanmadan tel çırpıcı ile karıştırın. Yemeğin üzerine döküleceğinden yemeğin sıcak olmamasına özen gösterin. Yoksa yoğurt kötü bir görüntü ve hal alabilir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 04:52:40
Kıymalı Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Kabak Yemeği Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kabak Yemeği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir kolestero...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize b...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güzel bi...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 gra...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 gram...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori?
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir.  Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024