Fırında kabak mücver, kabağı çeşitli şekillerde pişirebilirsiniz. Ancak mücverin yeri daha başkadır. Genellikle yağda kızartılarak yapılan bu tarifi mutlaka fırında yapmayı denemelisiniz. Çünkü bu şekilde daha lezzetli ve sağlıklı bir mücver yeme şansınız var. Çünkü kabak yağda kızarmadığı için, sağlıklı yeniyor. Yaz sebzesi olmasına rağmen, kabağı artık her mevsim bulabiliyoruz. Ancak yazın lezzeti daha başka oluyor. Malzemeleriyle mücver kıvamını tam olarak yakalarsanız, ortaya güzel bir tarif çıkacaktır. Yağda kızartılarak yapılan kabak mücverinden farklı olarak bu tarifte kaşar peyniri rendesi kullanıyoruz. Bunu tek olarak bile konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Gerçekten lezzetli bir tarif, yanında yoğurtla birlikte tüketmenizi tavsiye ederiz. İsterseniz fırında kabak mücver tarifini hazırlamaya başlayalım. Hepinize afiyet olsun.
Fırında kabak mücver için gerekli malzemeler
4 adet iri boyda kabak
2 adet yumurta
2 adet kuru soğan
1 demet taze nane ya da bulamazsanız kuru nane
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Biraz un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Fırında kabak mücver yapımı
İlk olarak geniş bir kasenin içine kabakları ayıklayarak rendeleyin. Daha sonra kabakların suyunu elinizle sıkarak çıkarın. Bunu yapmazsanız, mücveriniz sulu olur. Şimdi kabakların içine maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ince kıyarak doğrayın. Taze nane kullanıyorsanız, kuru nane koyabilirsiniz. Kuru soğanları da incecik doğrayın. Yumurtaları içine kırın, tuzunu ve karabiberini damak tadınıza göre ayarlayın. Mücver malzemesi içine zeytinyağını ve biraz un ilave ederek, hepsini karıştırın. Bunu yağlanmış bir borcamın içine yayın. Fırınınızı 200 derecede ısıtarak, borcamı içine koyabilirsiniz. Mücverin üzeri kızarmaya başladığında, fırından alarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın. Biraz da peynirler eriyip, kızarıncaya kadar fırında tutarak, mücveri dışarı alın. Fırında kabak mücveri sıcak olarak dilimleyerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 28.04.2021 18:04:48
Fırında Kabak Mücver ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Mücver"
Merhabalar sabah kahvaltıya misafirlerim var. Onlara mücver yapmak istiyorum fakat ya da tercih etmiyorum fırında kabak mücver yapsam kahvaltı için uygun olur mu? Lütfen bana bu konuda bilgi verin. Şimdiden teşekkür ederim. Meram . 27.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Mutlutekin : Mücver genelde akşam 5 çayında veya akşam yemekte tercih edilir.Ama sabah kahvaltıda da tüketmenizde hiçbir sakınca yoktur. 16.09.2018 02:48:21
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir koleste...
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman, hem sağlık hem de temizlik açısından bize ...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güze...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 ...
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içersinde etli meyve kısmı bulunur ve burada bir çok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 ...
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022