Kabak Çekirdeği Kavurma

Kabak Çekirdeği Kavurma

Kabak çekirdeği kavurma, Kabak çekirdeğinin yararları arasında çinko ve demir mineralleri açısından zengin olması ilk sırada gelmektedir. Sağlıklı yağlar olarak tanımlanan omega 3 yağ asitleri için de çok iyi bir kaynaktır. Yapılan araştırmalar kabak çekirdeğindeki bileşenlerin menopoz belirtilerinin hafifletilmesinden, prostat büyümesine kadar pek çok alanda etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kabak çekirdeği tüketilmesine dikkat edilmesi gereken husus ise bu yemişin oldukça yüksek kalori değerine sahip olmasıdır. Kabak çekirdeği kavrularak tüketilen ve özellikle tuzsuz kavrulduğunda erkeklerde pankreas kanserine karşı insan bedeninde koruyucu doğal bir bağışıklık sistemi geliştirilebilen önemi büyük bir çerez türüdür. Unutulmamalıdır ki Almanya gibi ülkelerde, tuzsuz sade kavrulmuş kabak çekirdeği eczanelerde satılan ve prostat kanseri gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan reçete ile satılan bir ilaçtır.

Kabak çekirdeğini süt ile kavurma:

Kabak çekirdeği süt ile de kavrulabilir. Değişik lezzetler arayan bireylerin değerlendirebileceği değişik lezzetlerdendir. Özellikle, Nevşehir yöresinde yapılan bu tarif uzun zamanadır uygulanan bir metodudur. Yörede kabak çekirdeği üretimi oldukça fazladır. Bu üretimin fazlalığı üretimin yapan bireylerde alternatif tüketim yöntemleri geliştirmiştir. Sütle kavrulan kabak çekirdeği piyasadaki diğer çekirdeklerin tadından çok farklıdır.
    Kabak çekirdeğinin kavruluş hikayesi,

    Taze mevsiminin hasadı kabak çekirdekleri öncelikle üzerindeki turuncu renkli kabak kalıntılarından temizlenir ve nemli kalmayacak biçimde iyice kurutulur. Sonrada kabak çekirdeklerini, çekirdekleri rahatça haşlayabileceğiniz ölçüde bir tencere içerisindeki tuzlu kaynamış suya konur. Haşlanana işlemi ortalama olarak on, on beş dakika kadar sürer. Haşlanmış olan kabak çekirdekleri süzgeç yardımı ile sudan çıkarılarak temiz bir bez marifeti ile üzerinde hiç su kalmayacak biçimde kurulanır. Bir fırın tepsisi içerisine beş, altı yemek kaşığı zeytinyağı koyarak, üzerine kabak çekirdeklerini koyup karıştırarak yerleştiriniz. Kabak çekirdeğini tuzlu tercih edenler için tuz ilave edilerek karıştırılır. Kabak çekirdeklerinin üst üste gelmesini engellemek için tepsiye iyice yayılması gereklidir. Önceden 180 °C ısıtılan fırın içerisine yerleştiriniz. On dakika süresince kapağı açmadan pişmesini bekleyiniz. Sonra çıkarıp bir tahta kaşık marifeti ile karıştırarak yeniden fırına sürünüz. Beş dakika kadar sonra fırındaki çekirdeklerden kavrulmuş mu diye bir iki tanesi kontrol edilir; olmamış ise biraz daha kavrulur. Sonrasında fırından alınan tepsi soğumaya bırakılır. İsteğe bağlı kabak çekirdeği kavurmasına çeşitli baharatlarda katılabilir. Kabak çekirdeğiniz artık hazır ve afiyetle tüketebilirsiniz.
    Son Güncelleme : 27.09.2018 22:17:33
    Kabak Çekirdeği Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
    Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

    Kabak Çekirdeği Kavurma Yorumları

    şifre Kırmızı sayı

    0 Yorum Yapılmış "Kabak Çekirdeği Kavurma"

    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
    Bal Kabağı Yetiştiriciliği
    Bal Kabağı Yetiştiriciliği
    Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
    Patatesli Kabak Yemeği
    Patatesli Kabak Yemeği
    Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
    Su Kabağı
    Su Kabağı
    Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
    Kabak Suyunun Faydaları
    Kabak Suyunun Faydaları
    Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir koleste...
    Kabak Çeşitleri
    Kabak Çeşitleri
    Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
    Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
    Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
    Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
    Fırında Kabak Kızartması
    Fırında Kabak Kızartması
    Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman, hem sağlık hem de temizlik açısından bize ...
    Dereotlu Kabak Yemeği
    Dereotlu Kabak Yemeği
    Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güze...
    Kabak Diyeti
    Kabak Diyeti
    Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 ...
    Kabak Lifi
    Kabak Lifi
    Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içersinde etli meyve kısmı bulunur ve burada bir çok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
    Sakız Kabağı
    Sakız Kabağı
    Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 ...
    Kabak Sote
    Kabak Sote
    Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

     

    Bal Kabağı Yetiştiriciliği
    Patatesli Kabak Yemeği
    Su Kabağı
    Kabak Suyunun Faydaları
    Kabak Çeşitleri
    Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
    Fırında Kabak Kızartması
    Dereotlu Kabak Yemeği
    Kabak Diyeti
    Kabak Lifi
    Sakız Kabağı
    Kabak Sote
    Dikenli Kabak
    Kara Kabak
    Kabak Ezmesi
    Patlıcan Kabak Yemeği
    Kestane Kabağı
    Hamilelikte Kabak Çekirdeği
    Kabak Haşlama
    Bebekler İçin Kabak Çorbası
    Kuru Kabak Yemeği
    Kabak Maskesi
    Kış Kabağı
    Sakız Kabağı Yemekleri
    Fırında Kabak Köftesi
    Kabak Çintmesi
    Kabak Kaç Kalori
    Bulgurlu Kabak Yemeği
    Kabak Yetiştiriciliği
    Yumurtalı Kabak
    Popüler İçerik
    Dikenli Kabak
    Dikenli Kabak
    Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
    Kara Kabak
    Kara Kabak
    Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
    Kabak Ezmesi
    Kabak Ezmesi
    Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
    Patlıcan Kabak Yemeği
    Patlıcan Kabak Yemeği
    Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
    Kestane Kabağı
    Kestane Kabağı
    Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
    Hamilelikte Kabak Çekirdeği
    Hamilelikte Kabak Çekirdeği
    Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
    Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
    Bal Kabağı Yetiştiriciliği
    Patatesli Kabak Yemeği
    Su Kabağı
    Kabak Suyunun Faydaları
    Kabak Çeşitleri
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Temmuz - 2019