Kabak Dolması

Kabak Dolması

Kabak dolması, çok sevilen sebze dolmalarından biridir. Bulgurlu pirinçli karışık ya da pirinçli kıymalı yapılabilir. Kimi insanlar yaparken sade kıyma kullanırlar fakat o biraz ağır bir tat olur. Tabi kişinin damak tadına kalmış bir durumdur. Kabak dolması yapıldıktan sonra yoğurt ile servis edilir. Bazı kişiler dolmayı tabağa koyup yanına yoğurt bırakırken kimi dolmayı dilimler ve üzerine sarımsaklı yoğurt döker. Her şekilde de gayet lezzetli olan bir dolma çeşididir. Etli veya bulgurlu yapımı arasında tek fark iç harcına soğan kavurduktan sonra kıyma ilavesi yapmaktır.

Kabak dolması yapımı için gerekli malzemeler
  • On adet kabak
  • Bir su bardağı orta bulgur
  • İki su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • İki yemek kaşığı salça
  • Bir buçuk su bardağı sıvı yağ
  • İki adet büyük kuru soğan
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biberi
  • Damak tadına göre tuz
  • İki adet domates
  • Servis için iki kase yoğurt
Kabak dolması yapılışı, kabak dolması yapılışı için ilk olarak iç harç hazırlanır. İç harcı için iki adet büyük kuru soğan yemeklik doğranır ve bir tencereye alınır üzerine dört bölü üç su bardağı sıvı yağ ilave edilip ocağa alınır ve ocak açılır. Soğanlar hafif kavrulur ve üzerine bir yemek kaşığı salça ilave edilerek karıştırılır. Kıymalı yapmak isteyen olur ise bu esnada kıymayı eklemelidir. Ardından pirinç ve bulgur yıkanarak eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Karabiber pulbiberi atılır ve tuzu ayarlanır. Üzerine iki su bardağı su konulur ve pişirilmeye bırakılır. Bu esnada yarım demet maydanoz ince bir şekilde kıyılır ve iç harç suyunu çekince ocak kapatılır ve maydanoz ilave edilir iyice karıştırılır. İç harç biraz dinlenirken siz de kabakları hazırlayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak kabaklar yıkanır ve kurulanır. Her bir kabak iki eşit parçaya bölünür ve içleri oyulur. Oyulan kabaklar iç harç ile doldurulur ve iki adet domates dilimlenip kabakların açık kısmına kapatılır ki içerisinde bulunan harç pişme esnasında dışına çıkmasın. Tüm kabaklar hazır olunca tencereye dizilir ve bir kaseye kalan sıvı yağ bir yemek kaşığı salça tuz eklenerek çırpılır. Kabak konulan tencereye eklenir ve kabakların üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Kabak dolması suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince ocak kapatılır ve kabaklar yarım saat kadar dinlendirilir. Yarım saat sonunda kabaklar servis tabağına alınır ister yanına ister üzerine yoğurt eklenerek sunulur, afiyet olsun.,.
Son Güncelleme : 25.11.2018 19:22:04
Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kabak Dolması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kabak Dolması"
Merhaba. Ana yemeklerimizden olan kabak dolması yapılışı itibariyle çok zor olan bir yemek türüdür. Bu yüzden kabak dolmasını yaparken hep sulu oluyor. Bu yemeği yaparken ne kadar dikkatli davranırsak davranalım yinede sulu oluyor. Kabak dolmasının daha güzel ve lezzetli yapabilmek için içinde kullanabileceğimiz ve tavsiye edebileceğiniz bir malzeme var mıdır?
Zeynep . 28.10.2018 16:18:20
CEVAP YAZ
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir koleste...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman, hem sağlık hem de temizlik açısından bize ...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güze...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 ...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içersinde etli meyve kısmı bulunur ve burada bir çok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 ...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019