Kestane Kabağı

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve daha çok kışlık olarak tüketilmesi nedeniyle almıştır. Kestane kabağının yüzeyi diğer kabağa göre daha basık ve derin dilimlidir. Ayrıca kabuk yapısının kalın olması ve iç kısmının turuncu renkli olması diğer özellikleridir. Kestane kabağı kabak tatlısı yapımında sıkça tercih edilen bir kabak türüdür. Çünkü bu kabak türünün iç kısmı daha lezzetlidir. Ayrıca uzun süre dayanıklı olması da bir diğer tercih edilme nedenidir.

Kestane Kabağının Faydaları
Kestane kabağı, yağ oranı ve kalorisi düşük bir besin olmasının yanında, lif bakımından zengin bir besindir. Bu sayede bağırsakların daha rahat çalışmasını sağlar ve yemek sonrası yendiğinde hazmı kolaylaştırır. Ayrıca A-B-C vitaminleri bakımından son derce zengindir. Bunun yanı sıra fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum, demir ve çinko bakımından zengindir. Kestane kabağı, demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlığı önler ve kemik yoğunluğunu artırır. Kestane kabağı çocuklar tarafından tüketildiğinde kemiklerinin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bu kabağın çekirdeklerinin yenilmesi kemik erimelerinin önlenmesini sağlar. Kestane kabağının içerisindeki potasyum yüksek tansiyon rahatsızlığı olanların tansiyonların dengelenmesini sağlar. Kestane kabağı içerisindeki doğal karoten maddesi ile tüketenlerin ciltlerinin genç kalmasına ve cilt dokularının hızlı yenilenmesini sağlar. Bunların dışında; alzheimer rahatsızlığını önler, göz rahatsızlıklarını önler ve daha iyi görmeyi sağlar, beynin güçlenmesini sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kestane Kabağı İle Yapılabilecek Yemekler

Kestane Kabağı Tatlısı: Yapımı en kolay olan tatlılar arasında yer alır. Kış günlerinin klasik tatlısı haline gelen kestane kabak tatlısı hazırlanması da son derece basittir. 750 gram kadar kestane kabağı güzelce soyulup parmak kalınlığında dilimlenir ve bir tencereye bir sıra halinde dizilir. Dizilen sıranın üzerine bir kat şeker dökülür. Ardından bir sıra daha kabak dizilir ve üzerine tekrar şeker dökülür. Bu şekilde tencerenin kapağı kapatılır ve kabak suyunu iyice salar. Ertesi gün su eklenmeden tencere hafif ateşte biraz pişirilir. Daha sonra biraz daha su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak pişirmeye devam edilir. Son adımda tencerenin kapağı açık bırakılır ve dibinde bir parmak seviyesinde su kalana kadar pişirilir. Ardından tencerenin altı kapatılır. Tatlı soğuyunca servis tabağına alınarak üzerine tencerenin dibinde kalan su da tatlının üzerine dökülür ve son olarak da ceviz ve kaymak da üzerine eklenerek servis edilir.Bunların dışında kestane kabağı ile; nohutlu bulgurlu kestane kabağı, kestane kabağı reçeli, kestane kabaklı tatlı börek, kireçte kestane kabağı tatlısı, kremalı kestane kabağı tatlısı, şekersiz kestane kabağı, kestane kabağı salatası gibi yemekler hazırlanabilir.
Son Güncelleme : 21.10.2018 03:12:24
Kestane Kabağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kestane Kabağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

2 Yorum Yapılmış "Kestane Kabağı"
. Nasıl. Tohum. İsteyebilirim
Serat . 20.01.2018
CEVAP YAZ
Tohumunu. Alabilir iyi. Paketi. Ne. Kadar
. Serat . 19.01.2018
CEVAP YAZ
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir koleste...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman, hem sağlık hem de temizlik açısından bize ...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güze...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 ...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içersinde etli meyve kısmı bulunur ve burada bir çok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 ...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Kabak Haşlama
Kabak Haşlama
Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısm...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019