Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında kabak köftesi, az yağ içeriği ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir tariftir. Kabak denildiğinde akla ilk gelen şey diyetler olduğu için bu tarif, kabağa karşı olan önyargınızı ve fikirlerinizi son derece değiştirecek bir lezzete sahiptir. Köfteler genelde kızartma usulü ile yapıldığından ağır ve sağlıksız olur, fakat fırında yapılan kabak köftesi hem içerdiği malzemeler hem de tat bakımından tek kelime ile mükemmeldir. Ayrıca kabak köftesi soğuk olarak tüketilebilen bir lezzet olduğundan bir gün önceden hazırlayarak akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilebileceği gibi hanımların 5 çaylarındaki menülerine dahil edebilecekleri tuzlu bir çeşit olarak da ikram edilebilir. Ayrıca kabak sevmeyen çocuklar, köfte olduğunu duyar duymaz zevkle yiyeceklerdir.

Fırında Kabak Köftesi İçin Gereken Malzemeler

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 6 sap taze yeşil soğan
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı beyaz un
  • 1 kâse rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Fırında Kabak Köftesi Nasıl Yapılır?

Kabaklar yıkandıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Bir müddet sulanması beklenir. Kabak yavaş yavaş suyunu salmaya başlayınca ince bir tülbentin içine koyularak fazla suyu iyice sıkılır. Eğer sulu bırakırsanız içi pişmez ve kabak köfteleriniz dağılır. Suyu süzülen kabakların üzerine rendelenmiş havuç, iyice yıkanıp incecik kıyılmış olan dereotu, maydanoz ve yeşil soğanlar eklenir ve malzemeler iyice harmanlanır. Bu aşamada yumurtaları, zeytinyağını, beyaz ve kaşar peynirini, unu, kabartma tozunu ve baharatları da ekleyip iyice karıştıralım. Hazırlanmış olan kabak harcından çok büyük olmayacak şekilde köfteler oluşturalım. Köfteleri yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabak köftelerinin altları ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilerseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kabak köfteleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kabakların suyunun iyice sıkılmasıdır. Aksi halde köfteler dağılabilir ve istenilen kıvamı tutturamazsınız. Ayrıca, daha farklı lezzetler elde etmek için köfte harcına ekstra baharatlar ekleyebilir veya içerisine ceviz, susam gibi malzemeler katarak çeşitlendirebilirsiniz. Fırında pişirme süresi, fırının performansına göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden köftelerin altın rengini aldığını görünce fırından çıkarabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olan bu tarif, diyet yapanlar için de ideal bir seçenektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Haber Bülteni

Güncel

Kabak Sandal Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sandal Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri