Kış Kabağı

Kış Kabağı

Kış kabağı, halk arasında balkabağı olarak bilinmekte ve sıklıkla tatlı yapımında kullanılmaktadır. Mineraller ve vitaminler bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca kış kabağı beta-karoten açısından da iyi bir kaynaktır. Beta karoten bilindiği gibi çok faydalı bir antioksidandır. Kış kabağı özellikle cilt sağlığı için uzmanlar tarafından tavsiye edilen besinlerden biridir. İçeriğinde yer alan yaklaşık 100 adet bileşen cilt üzerinde olumlu etki yaratmaktadır. Ancak kış kabağının bu etkisinden yararlanmak için düzenli kullanılması gerekir. Kış kabağı çorba, yemek gibi farklı şekillerde hazırlanıp tüketilse de en sık olarak tatlı yapımında kullanılmaktadır. Kış kabağı tatlısı nasıl yapılır, hep birlikte göz atalım.

Kış Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kg kış kabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı: Kabak dilimlendikten sonra kabukları soyulur. Çekirdekleri ayıklandıktan sonra istenilen ölçüde doğranır. Geniş bir tencerenin içine doğranmış kabaklar alınır ve üzerine toz şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat şekerin sulanması beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra orta hararetli ocağa alınarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine ceviz serpiştirilerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Kış Kabağının Faydaları

  • İçeriğinde bol miktarda bulunan A vitamini cildi serbest radikallere karşı koruyucu etki yaratır. Kış kabağından düzenli olarak cilt maskesi yapılıp uygulandığında cildi nemlendirici ve ölü hücrelerden arındırıcı etki yaratır. Cildin pürüzsüz bir hal kazanmasını sağlar.
  • Kuru cilt tipine sahip olan kişiler içinde mükemmel bir besin maddesidir. Kış kabağı içeren kozmetik ürünler kuru ciltlerde ölü tabakayı temizleyerek kırışıklıkları giderir.
  • Ciltte oluşan sivilcelere karşı da etkili bir besin maddesidir. İçeriğinde yer alan E vitamini sayesinde cildi besleyerek derinlemesine temizlik sağlar. Ayrıca cildi siyah noktalardan arındırır.
  • İleri yaşa bağlı olarak gelişebilecek kırışıklıklara karşı vücut direncini arttırır.
  • Kış kabağı kansere karşı vücudu korur.
  • Kalp hastalıklarına karşı tüketilmesi gereken bir besindir ve vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki yaratır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etki yaratır. Bu etkisi ile vücudu birçok hastalığa karşı korur.
  • Kolesterol ve kan basıncı üzerinde olumlu etki yaratır.
  • Yaşlanma sürecini uzatır.
  • Enfeksiyon hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Depresyon şikayetlerini azaltır.
  • Prostat sağlığını korur.
  • Kalori bakımından oldukça düşük içeriktedir. Bu nedenle zayıflamaya yardımcı olur. Kilo vermek amacıyla diyet yapan kişiler diyet listelerine gönül rahatlığı ile ekleyebilir. Lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. 100 gr kış kabağı yaklaşık 26 kalori içerir.

Kış Kabağı İle Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

  • 2 çorba kaşığı püre halinde kış kabağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: Kış kabağı, bal ve yoğurt uygun bir kasenin içine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım bir fırça yardımı ile cilde fazla bastırılmadan ince bir tabaka şeklinde sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra cilt bol su ile yıkanır.

Kış kabağı ile hazırlanan maskeler göz çevresine sürülmemelidir. Ayrıca maske ciltten arındırıldıktan sonra mutlaka cilde uygun bir nemlendirici sürülmelidir. Hassas cilt tipine sahip olan kişiler kış kabağı ile hazırlanan maskeyi yüzüne sürmeden önce cildinde ufak bir yerde maskeyi denemelidir. Eğer maske herhangi bir tahrişe yol açmamışsa cilt için kullanılabilir.

Son Güncelleme : 29.10.2018 07:39:35
Kış Kabağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kış Kabağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kış Kabağı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir koleste...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman, hem sağlık hem de temizlik açısından bize ...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güze...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 ...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içersinde etli meyve kısmı bulunur ve burada bir çok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 ...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019