Kabak Böreği Kabak böreği, genellikle herkesin evinde yaz kış bulunabilecek malzemelerle hazırlanan ve tadına doyum olmayan, aynı zamanda oldukça sağlıklı bir börek çeşididir. Yediden yetmişe herkesin beğeniyle tükettiği bu böreği, sevdikleriniz ve misafirleriniz için iç huzuruyla hazırlayabilirsiniz. Lezzetinden emin olarak hazırlayabileceğiniz bu mükemmel börek çeşidini, sizler de evlerinizde kolaylıkla yapabilir ve ana yemek olarak ya da kış mevsiminde sıcak bir bardak çay eşliğinde tüketebilirsiniz. Kabak Böreği Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Böreği İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Böreği Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Böreği Nasıl Yapılır? Kabak böreği yapımına ilk olarak hamurunu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle yarım litre ılık su ve yarım çorba kaşığı tuz ilave ettikten sonra azar azar elenmiş un ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrulup ele yapışmayacak kıvam alan hamurun üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra böreğimizin iç harcını hazırlamak için 3 adet kabağın kabuklarını soyup bir kaba rendeleyin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince kıyarak rendelenmiş kabakların üzerine ekleyin ve üzerine tuz serpiştirerek karışımı iyice harmanlayın. Bir süre sularını salmaları için bekletin. Ardından kabak ve soğanları elinizle sıkıp suyunu çıkarın ve temiz bir bezin üzerine alın. Suyu çekilen kabak ve soğanların üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 250 gr lor peynir ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı iyice karıştırarak hazırlayın. Ardından önceden yoğurup dinlenmeye bıraktığımız hamuru 3 eşit parçaya bölerek beze şekline getirin. Her üç bezeyi de bir oklava yardımıyla incecik açın. Fırın tepsisini iyice yağlayarak ilk açılan yufkayı tepsiye düzgün bir şekilde serin ve hamurun üzerini iyice yağlayın. Yağlanan yufkanın üzerine kabaklı iç harcın yarısını döküp yayalım. Harcın üzerine ikinci yufkayı serdikten sonra yağlayıp kalan iç harcı yayalım. İç harcın üzerine son yufkayı serip yağladıktan sonra tepsiden taşan yufkaların kenarlarını toplayarak tepsiye yerleştirin. Hazır hale gelen kabaklı böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiştirin. Böreği keskin bir bıçakla istediğiniz şekilde dilimleyin. Ardından fırını 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına sürün ve börek kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Berksu
12 Temmuz 2024 CumaKabak böreği yaparken hamurun yoğrulma kıvamı nasıl olmalı? Ele yapışmayacak şekilde mi olması gerekiyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaEvet Berksu, kabak böreği yaparken hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Hamuru yoğururken ele yapışmayacak, pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam elde etmelisiniz. Bu şekilde hamur, açarken ve böreği hazırlarken daha kolay işlenir ve istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlar. Hamurun gereğinden fazla sert olmaması da önemlidir, bu yüzden yoğurma işlemi sırasında un miktarını dikkatlice ayarlamanızı öneririm. Kolay gelsin!