Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kabak Pastası

Kabak Pastası

Kabak Pastası, özellikle kış aylarının da bal kabağının mevsimi olması nedeni ile kolaylıkla bulunabilen bal kabağıyla yapılan oldukça leziz ve gösterişli bir pasta çeşididir. Özellikle hazırlanan krema ile buluşturulan bal kabağının pasta şekline getirilmesi hem damakları şenlendirirken hem de mükemmel görselliği ile gözlere itap eden şahane görselliği sayesinde vazgeçilemeyen pasta tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacak bir pastadır.

Kabak Pastası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 paket pötibör sade bisküvi
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1 tane çubuk tarcın
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Bulamak İçin Yeteri kadar Hindistan cevizi

Kabak Pastası Kreması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Kabak Pastası Üzeri için

  • Yarım çay bardağı fıstık içi
  • Yeteri kadar bitter çikolata
Kabak Pastası Nasıl Yapılır?

Kabak pastası hazırlığımıza ilk orak 1 kg kabağın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayarak başlayalım. Ardından doğranmış kabakları uygun bir tencereye yerleştirerek üzerine 2 su bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçını ortadan bölerek ekleyip tencerenin üzerine yarım su bardağı su ilave ederek tencereyi ocağa koyup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Ardından kabaklar piştikten sonra bal kabaklarını ocaktan indirerek tenceredeki kalan fazla suyu süzdürerek alalım. Kabakların tencerede kalan fazla suyunun süzdürülmesi de oldukça önemlidir. Nedeni ise fazla su süzülmez ise kabaklar çok daha fazla bisküviye ihtiyaç duyulur ve bu nedenle kabaklar toparlanamaz. Ardından kabakların içinden çubuk tarçını çıkarttıktan sonra kabakları karıştırıcı yardımıyla püre şekline getirelim.

Püre haline gelen kabakların üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek karıştırarak kabakların iyice soğuması için bir kenarda beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada kabak pastamızın kremasını hazırlayalım.

Krema hazırlığı için uygun bir tencereye krema malzemelerinin tamamını alarak iyice karıştırarak harmanladıktan sonra ocağa koyarak krema kaynayıncaya kadar orta ateşte bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirelim. Ardından kıvam alarak koyulaşan kremayı ocaktan indirerek bir kenarda soğuması için beklemeye bırakalım. Ancak soğuma esnasında kremanın üzerinin kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim.

Daha sonra kabak püresi iyice soğuduktan sonra üzerine 2 paket sade pötibör bisküviyi minik parçalar şeklinde kırarak ekleyelim. Fakat kırılan bisküvileri azar azar ekleyelim. Nedeni ise bazı durumlarda kabaklar fazla sertleşebiliyor ve kıvam alması zorlaşıyor. Ardından bisküvi eklenen kabakları buzdolabına alarak bir saat kadar beklettikten sonra dolaptan alarak iki eşit parçaya bölerek ilk parçayı tabanına yağlı kâğıt serilmiş kare cam tepsiye dökerek yayalım. Kabakların üzerine önceden hazırladığımız kremanın yarısını dökerek yaydıktan sonra üzerine ceviz içinin bir kısmını serpiştirelim. Ardından kalan kabakları kremanın üzerine yayarak bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra kalan kremayı da aynı şekilde kabakların üzerini iyice kapatacak şekilde yaydıktan sonra üzerine ceviz içi ve rendelenmiş bitter çikolata serpiştirerek kabak pasta, mızı tamamlayalım. Hazır hale gelen pastayı buzdolabına koyarak en az 3-4 saat bekleterek istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 15:54:57
Kabak Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kabak Pastası Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kabak Pastası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir kolestero...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize b...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güzel bi...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 gra...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 gram...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori?
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir.  Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024