Kıyma ile kabak yemeği tarifini görünce aklıma hemen yaz aylarında taze kabakların bolca bulunduğu dönemler geldi. Bu yemeği yaparken soğan ve sarımsak kavrulurken çıkan o mutfaktaki harika kokuyu hayal edebiliyorum. Kıymanın kabaklarla buluştuğu o an, gerçekten lezzetli bir yemek ortaya çıkarıyor. Sizce de, kabaklar yumuşayıp kıyma ile harmanlanırken, baharatların eklenmesi yemeğe farklı bir aroma katmıyor mu? Ayrıca, bu yemeği pilav veya yoğurt ile sunmak, onu daha da özel kılıyor. Siz farklı sebzeler ekleyerek bu tarifi denediniz mi?
Kıyma ile kabak yemeği tarifini görünce aklıma hemen yaz aylarında taze kabakların bolca bulunduğu dönemler geldi. Bu yemeği yaparken soğan ve sarımsak kavrulurken çıkan o mutfaktaki harika kokuyu hayal edebiliyorum. Kıymanın kabaklarla buluştuğu o an, gerçekten lezzetli bir yemek ortaya çıkarıyor. Sizce de, kabaklar yumuşayıp kıyma ile harmanlanırken, baharatların eklenmesi yemeğe farklı bir aroma katmıyor mu? Ayrıca, bu yemeği pilav veya yoğurt ile sunmak, onu daha da özel kılıyor. Siz farklı sebzeler ekleyerek bu tarifi denediniz mi?
Cevap yaz