Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kabak Graten

Kabak Graten

Kabak graten, hazırlanması son derece pratik ama lezzeti damak da kalacak nitelikte olan bu yemeği canınız güzel bir sebze yemeği istediğinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sağlık açısından da birçok faydası olan kabağın içerisinde bol miktarda C ve B vitaminleri de yer almaktadır. Bu nedenden dolayı da saç ve cilt sağlığı için sayısız fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda kabak, cildin erken yaşlanmasını önleyen önemli etkenleri içerisinde barındırmaktadır. Çeşitli kanser hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır ve göz sağlığını desteklemektedir.

Kabak graten yemeğini sakız kabağı ile hazırlamanızı öneririz. Böylelikle daha lezzetli bir kabak yemeği hazırlamış olursunuz. Aynı zamanda akşam menüsüne yapacağınız kabak graten en çok da çocuklarınızın hoşuna gidecektir.

Kabak Graten Malzemeleri

  • 1 kilo sakız kabak
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Graten Nasıl Yapılır?


Hazırlanması oldukça pratik olan kabak graten yemeğinin hazırlığına kabaklar ile başlayın. Bunun için kabakları uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. Ardında derin bir tencere alın ve içerisine bir litre sıcak su ilavesi yapıp kaynatın. Su kaynamaya başladığında bir tatlı kaşığı tuzu suyun içerisine alın ve kabakları ilave edin. Kabakları çok pişmeyecek şekilde birkaç dakika haşlayın ve hafif yumuşadığında suyun içerisinden alın. Bir kenara soğuk su alın ve sudan çıkan kabakları soğuk suya tutun.

Haşlanmış kabakların suyu süzüldüğünde kabakları yarım cm kalınlığında doğrayıp bir fırın tepsisinin içerisine alın. Bu arada kabaklar dinlenirken siz de beşamel sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. Beşamel sos için verilen yağı bir tavanın içerisine alın ve kısık ateşte eritin. Yağ eriyince tavanın içerisine unu ilave edin ve karıştırın. Unun kokusu çıkana dek kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan unun içerisine bir fiske tuz serpiştirin ve karıştırın. Akabinde sütü yavaş yavaş tavanın içerisine alın ve bu aşama da sürekli karıştırmaya özen gösterin.

Beşamel sos kaynamaya başladığında birkaç saniye kaynatın ve ocağın üzerinden indirin. Hazırlanmış olan beşamel sosu kabakların üzerine döküp karıştırın. Ardından dereotunu da temizleyip dilimleyin ve kabakların içerisine dahil edip tekrar karıştırın. Fırın tepsisini fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kabak gratenlerin pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peynirini her tarafına serpiştirin ve yemeği tekrar fırına gönderin. Verilen süre içerisinde kaşar peyniri eriyecektir ve kızarmaya yüz tutacaktır. Kızarmasına yakın yemeği fırından alın ve sıcak olarak dilimleyip sunum yapın. Arzu ederseniz yemeği kıymalı veya tavuklu da hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 03:03:23
Kabak Graten ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kabak Graten Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kabak Graten"
Merhaba kabak Graten üzerine beyaz peynir yerine kaşar kullansam olur mu? Resimdeki görüntüde kaşara benziyor. Beyaz peyniri bu şekilde eritebilir miyim?
Çağa . 07.09.2018 20:18:14
CEVAP YAZ
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir kolestero...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize b...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güzel bi...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 gra...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 gram...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori?
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir.  Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024