Patatesli kabak mücveri tarifinizin malzeme listesini görünce aklıma hemen mutfakta yaşadığım bir deneyim geldi. Kabakları rendelerken, o taze ve hafif sulu dokusu insanın iştahını kabartıyor. Patateslerin rendelenmesi ise biraz daha zorlayıcı olabilir ama sonucun nasıl olduğunu biliyor muyuz? Birlikte yaptığım arkadaşlarım hep baharatları fazla kaçırırdı; karabiber ve pul biberi eklerken, ağzımız yanmasın derken, bir yandan da mücverin tadını zenginleştirmeyi düşündükleri için tadına varmayı unutuyorlardı. Kızartma aşamasında ise dikkat etmek gerektiğini öğrenmek zorunda kaldık; zeytinyağının sıcaklığına dikkat etmeyen bir arkadaşım, mücverlerden birinin dışını yakıp içini çiğ bırakmıştı. Sıcak servis edildiğinde yoğurtla ne kadar güzel gittiğini hatırlıyorum; özellikle sarımsaklı yoğurdun o karışıma kattığı lezzeti. Evde denemeyi düşünmüyorum. Acaba siz de benim gibi yaparken eğleniyor musunuz?
Patatesli kabak mücveri tarifinizin malzeme listesini görünce aklıma hemen mutfakta yaşadığım bir deneyim geldi. Kabakları rendelerken, o taze ve hafif sulu dokusu insanın iştahını kabartıyor. Patateslerin rendelenmesi ise biraz daha zorlayıcı olabilir ama sonucun nasıl olduğunu biliyor muyuz? Birlikte yaptığım arkadaşlarım hep baharatları fazla kaçırırdı; karabiber ve pul biberi eklerken, ağzımız yanmasın derken, bir yandan da mücverin tadını zenginleştirmeyi düşündükleri için tadına varmayı unutuyorlardı. Kızartma aşamasında ise dikkat etmek gerektiğini öğrenmek zorunda kaldık; zeytinyağının sıcaklığına dikkat etmeyen bir arkadaşım, mücverlerden birinin dışını yakıp içini çiğ bırakmıştı. Sıcak servis edildiğinde yoğurtla ne kadar güzel gittiğini hatırlıyorum; özellikle sarımsaklı yoğurdun o karışıma kattığı lezzeti. Evde denemeyi düşünmüyorum. Acaba siz de benim gibi yaparken eğleniyor musunuz?
Cevap yaz