Zeytinyağlı Kabak
Zeytinyağlı kabak, zeytin yağlı kabak yemeği özellikle pilavların yanına çok yakışan bir yemektir. Kalorisi düşük sebze ağırlıklı bir yemek tarifidir. Çoğu insan severek tüketir. Fırında veya tencerede yapılabilecek bir yemektir. Tamamen sizin tercihinize kalmıştır pişirme yöntemi. Yapım aşaması da oldukça kolay olan bir yemektir. Diyet yap
anlarında birkaç malzemeyi azaltarak rahatlıkla menülerine ekleyebilecekleri yemek çeşitlerinden biridir
Zeytinyağlı kabak yapımı için gerekli malzemeler- Altı adet orta boy kabak
- Bir adet kuru soğan
- İki adet havuç
- İki adet yeşil biber
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Damak tadına göre tuz
Zeytinyağlı kabak nasıl yapılır?
Zeytinyağlı kabak yemeği için bir adet soğan doğranır ve bir tencereye alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur ardından iki adet yeşil biber küçük küçük doğranarak ilave edilir ve havuçlar ince halkalar halinde kesilerek eklenir. Beş dakika kadar tüm bu malzemeler kavrulur. Havuçların biraz kızarması gerekir, kabak çabuk piştiği için havuçlar çiğ kalabilir. Bu nedenle kabağı eklemeden havuçlar biraz pişirilmelidir. Ardından bir yemek kaşığı domates salçası eklenir. Salça kavrulurken kabaklar yıkanır kurulanır ve ister halka şeklinde ister küp-küp doğranır. Tencereye ilave edilir beş dakika kadar kavrulur ve iki su bardağı kaynar su eklenir.
Tuz miktarı damak tadınıza göre ayarlanır. On beş yirmi dakika kadar pişirilir ve ardından pişip pişmediği kontrol edilir ve pişti ise ocak kapatılır ve kabak biraz dinlenmeye bırakılır. Ardından servis edilir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 02:44:49
Zeytinyağlı Kabak ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Kabak"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|