Yoğurtlu Kabak Salatası, kabak, ülkemizde sevilerek kullanılan sebzelerden bir tanesidir. Yapılan her çeşit yemeğin içerisine girebilme potansiyeline sahiptir. Burada anlatılacak olan, kabak ve yoğurt ile yapılan bir salata çeşididir.
Yoğurtlu kabak salatasının yapılışı bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Tarifi verilecek olan salata, Ege yöresine aittir.
- 1 adet kabak
- 1 kâse süzme yoğurt
- Semiz otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dilim limon
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam kuru nane
Yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır?
İlk olarak kabaklar ve semiz otu güzelce yıkanır. Kabakların kabukları tamamen soyulur. Soyulduktan sonra çok küçük küpler halinde doğranır. Semiz otu da dallarından ayıklanır. Semiz otunun sadece yaprakları kullanılır. Bir diş sarımsak üzerine bir çay kaşığı tuz eklenerek havanda dövülür. Ayrı bir kaba süzme yoğurt koyulur ve üzerine tuzlu sarımsak karışımı eklenerek çırpılır. Salatanın sunulacağı kayık tabağa kabak ve semiz otu koyulur. Üzerine limon sıkılır ve zeytinyağı eklenir. Bunlar karıştırıldıktan sonra yoğurt dökülür. En son olarak yoğurt üzerine kuru nane eklenir. Yoğurtlu kabak salatamız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.