Yoğurtlu Kabak Kızartması, bu yemek yapılan kızartmalar içerisinde yer alırken; kabağın tadının daha farklı olmasını sağlar. İster sabah kahvaltılarında ister akşam yemeklerinde yapılan kızartmalar arasındadır. Kabağı çocuklara sevdirmek için yapılan bu yemeğin üzerine domates sosu yapılarak tüketilmesi kabağın tadının daha güzel olmasını desteklerken; vitamini açısından da daha zengin olmasını sağlar.
Şimdi yoğurtlu kabak kızartması tarifini sizlerle paylaşalım.
Yoğurtlu kabak kızartması malzemeleri
5 adet orta boy kabak
1 kâse yoğurt
1 diş sarımsak
Bir tutam tuz
Bir tutam nane
4 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurtlu kabak kızartması nasıl yapılır?
Öncelikli olarak kabakları iyice yıkadıktan sonra peçete yardımıyla kurulayalım. Daha sonra yuvarlak yuvarlak göz kararı ince dilimler halinde kabakları dilimleyelim. Diğer yandan da kızartma yağını ocağa koyup altını yakıp ısınmasını sağlayalım. Dilimlenen kabakların üzerine tuz ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ısınmış olan yağın içerisine ilave edip karıştıralım. Rengi dönene kadar kabakları kızarttıktan sonra kızarmış olan kabağı servis tabağına alalım. Servis tabağına kâğıt peçete koyarak kabağın fazla yağının giderilmesini sağlayalım. Kabakları kızarttıktan sonra diğer taraftan küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Domatesleri soyup küp-küp doğrayıp tavanın içerisine atıp kavuralım.
Domates sos haline geldiği zaman içerisine tuz ilave edip, biraz daha karıştırıp ocağı kapatalım. Hazırladığımız domates sosu kabağın üzerine gezdirerek dökelim. Diğer yandan bir kâse yoğurdun içerisine sarımsakları rendeleyerek bir tutam tuz ilave edip iyice çırpalım. Yoğurdun içerisinde bulunan topaklanmaların giderilmesini sağlayana kadar çırpma işlemine devam edelim. Hazırladığımız yoğurdu kapak kızartmasının yanına koyalım. İster üzerine dökerek, isterse servis tabağına ilave ederek kapak kızartmasının üzerine yoğurdun servis edilmesini sağlayalım. İsteğe bağlı olarak üzerine nane ilave edilebilir. Yoğurtlu kabak kızartması servise hazırdır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:05:04
Yoğurtlu Kabak Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Geçen yoğurtlu kabak kızartması yapmıştım. Ancak kabaklar bayat olduğu için tadı çok acı olmuştu. Üstelik içerisine sarımsak da koyduğum için tadı daha da sert ve keskin olmuştu. Böyle bir durumda kimse yemek istemedi. Yoğurtlu kabak kızartmasının acı olmasını önlemek için ne yapmam gerekiyor? Bu konuda bir fikriniz var mı? Edanur . 30.09.2018 17:14:18
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024