Yoğurtlu Kabak Kavurması, yoğurtlu kabak kavurması hemen herkesin severek yediği lezzetli mezeler arasında yer alır. Akşam yemeği menülerinde, içki sofralarında, hanımların beş çayında hatta bazı restoranların sabah kahvaltısı menülerinde bile yerini alır. Çünkü her çeşit yemeğin, tatlının, tuzlunun yanına eşlik edebilecek hafif bir tattır.
Yoğurtlu kabak kavurmasının yanına yakışmayacak bir şey bulmak imkânsızdır. Özellikle yazın sıcak günlerinde yanında bir parça kızarmış tavukla birlikte harika bir akşam yemeği menüsü yaratmış olursunuz. Tarifte dikkat etmeniz gereken püf nokta süzme yoğurt ile hazırlanmış olmasıdır. Normal yoğurt ile yaptığınızda sulanır, bu durumda hem lezzet bozulur hem de görüntü. Yoğurt ve sarımsağın uyumundan oluşan nefis bir meze. Zaten yoğurdun ve sarımsağın içine giren her şey tam bir ziyafete dönüşür.
Yoğurtlu kabak kavurması için gereken malzemeler
- 4 adet orta boy kabak
- 1 kaseden biraz fazla süzme yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı mayonez
- Yarım kahve fincanı sıvıyağ
- Yeterince tuz
- 2 diş sarımsak
Süslemek için
- Ceviz içi
- 2-3 dal dere otu
- 1.5 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu kabak kavurması nasıl yapılır?
Yıkanan ve soyulan kabaklar rendenin iri tarafı ile rendelenir. Teflon bir tavaya zeytinyağı ve kabaklar eklenir. Kabaklar suyunu çekene dek kısık ateşte kavrulur.
Yaklaşık 10 dakikalık bir süre yeterli olacaktır.
Başka bir kabın içine sarımsaklar rendelenir. Süzme yoğurt ilave edildikten sonra tuz ve mayonezde karışıma dahil edilip iyice karıştırılır. Sotelenen kabaklar tamamen soğuduktan sonra yoğurtlu karışıma eklenir ve servis tabağına alınır. Üzerine tereyağında kızdırılmış toz biberden sos hazırlanıp dökülür. Yoğurtlu kabak kavurması cevizler ve ince kıyılmış dere otu ile süslenir, afiyetle yenir.