Su Kabağı Yemeği

Su kabağı yemeği; Kabak sebzesinin çeşitlerinden birisi olan su kabağının yemeği denenmesi gereken lezzetlerden bir tanesidir. Tek yıllık bir bitki olan su kabağı, asma kabağı olarak da bilinmektedir. Genellikle sap kısmı dar alt kısmı ise daha geniş yuvarlaksı bir yapıya sahiptir. Birçok kullanım alanı olan su kabağı çok eski tarihlerde süs eşyası olarak kullanılmakta idi bu süs olarak kullanılması günümüzde de devam eden bir uygulamadır.
Bunun dışında su kabağının yemeği ve müzik aleti olarak kullanıldığı da görülmüştür. Günümüzde yemeğinden ziyade süs eşyası veya lamba şeklinde kullanımı daha yaygın olarak yapılsa da bu kabağın yemeğinin de denenmesi gerektiğini düşünüyorum bundan dolayı da bugün sizler ile su kabağı yemeğinin tarifini paylaşacağım.

Su kabağı yemeğinin malzemeleri

  • Bir adet küçük boy su kabağı,
  • Bir su bardağı nohut,
  • 250 gram kadar kuşbaşı şeklinde et,
  • Dört su bardağı su,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir yemek kaşığı dolusu domates salçası,
  • Sekiz adet domates,
  • Tuz,

Su kabağı yemeği nasıl yapılır?


Öncelikli olarak su kabağının kabuğunun soyulması gerekmektedir. Daha sonrasında ise tıpkı bir karpuz gibi dilimlenmesinin ardından bir kenarda bekletilir. Daha sonra domatesler soyularak doğranır ve rendeden geçirilerek sıvı bir hale getirilir. Daha sonra domateslerin suyu sıkılarak posası bir kâsede suyu bir kâsede olacak şekilde süzülür.
Daha sonra yeniden üzerine dört bardak su ilave ederek yeniden süzülür. Burada domatesin taneleri değil süzülen suyu yemek için kullanılacağından suyu bir kâse içerisinde muhafaza ederiz. Daha sonrasında soğanda küçük küçük halde doğranıp hazır hale getirilir. Artık yemeğimizin yapımına başlayabiliriz. Düdüklü tencere içerisine kuşbaşı etler ilave edilerek kendi suyu içerisinde pişmesi beklenir. Etler piştikten sonra ocaktan alınmadan içerisine soğanlar ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve içerisine domates salçası da eklenir. Daha sonra içerisine nohut, kabak, domates suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır ve düdüklünün kapağı kapatılarak ortalama ses gelmesinin ardından 25 dakika kadar pişirilir. Pişen yemeğimizin kıvama gelebilmesi için düdüklünün kapağı açılır ve açık halde önce kısık ateşte sonra da harlı ateşte pişirdikten sonra istenen kıvama gelen su kabağı yemeğimiz artık hazır ve servis edilebilirdir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:59:40
Su Kabağı Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Su Kabağı Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Su Kabağı Yemeği"
Merhabalar benim dokuz buçuk aylık bir bebeğim var ve artık sebzelerı haslayarak yediriyorum. Bugün de oğlum için bu yemekten yapmak istiyorum onun için. Fakat kuş başı et yerine kuzu kıyma koyarak yapacağım ve çatalla ezip yedirecegim. Acaba o şekilde yapsam bebeğim için uygun olur mu bilgi verir misiniz
Muzi . 24.10.2018 21:08:20

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024