Sakız Kabağı Yemekleri

Sakız kabağı yemekleri, kabakgiller soyundan gelen sakız kabağı, acur, kavun, karpuz ve salatalığı da bünyesinde barındırmaktadır. Kabakların pek çok çeşidi vardır ve ılıman, sıcak iklimlerde yetişmektedirler.

Kıymalı Sakız Kabağı İçin Malzemeleri

  • 200 gram kıyma
  • 5 adet sakız kabağı
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kuru nane
  • 1 çay bardağına yakın pirinç

Üzeri için

  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Kıymalı Sakız Kabağı Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde küp-küp doğruyoruz.
Doğradığımız soğanları tencereye alıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların içerisine 200 gram kadar olan kıymayı da koyup, karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Kıymayı da kavurduktan sonra, kabakların kabuklarını soyup, dörde bölüp kesince tencereye alıp hafif döndürdükten sonra, üzerine sıcak su ilave ediyoruz. Yemek kaynayınca içerisine bir tutam tuz ve biraz kuru nane ilave edip, orta dereceli ateşte 15 dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra yemek pişmeye yakın, pirinci de ilave edip 15 dakika kadar daha pişirip altını kapatabiliriz. Kuru nane bu yemeğin olmazsa olmazlarındandır. Tadını tam almak istiyorsanız mutlaka koymanızı tavsiye ederim. Yemek piştikten sonra, sarımsakları soyup, dövün. Bir kaba yoğurt döküp, üzerine dövülen sarımsakları ve tuzu ilave edip sarımsaklı yoğurdu da yaptıktan sonra yemeğin üzerine döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
İsteğe bağlı kırmızı toz biberi yağda kavurup üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sakız Kabaklı Mücver Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sakız kabağı
  • Biraz maydanoz
  • Yarım su bardağı un
  • 3 dal yeşil soğan
  • Biraz dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Sakızlı Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaları bir kabın içerisine kırıyoruz. Üzerine yarım su bardağı unumuzu ilave edip, kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz. Kabakları rendeledikten sonra, karışımın içerisine döküp, baharatlarını, küçük küçük doğranmış taze soğanları, dereotu ve maydanozları da ilave edip iyice yarıştırıyoruz. Karışımı hazır hale getirdikten sonra, teflon bir tavada biraz yağ döküp, sakızlı kabak karışımından bir kepçe alıp tavaya döküyoruz. Mücverlerin her iki tarafını da kızardıktan sonra servis tabağına alabiliriz. Servis tabağına alırken, tabağın altına kâğıt havlu sermek, mücverlerin fazla yağını emmesini sağlar.

Afiyet olsun.

Sakız kabağı ile yapılabilecek çok fazla yemek çeşidi vardır. Kabak salata yapımlarında ya da böreklerin içerisinde de oldukça lezzetli olabilmektedir. Besleyici, düşük kalorili, fazlasıyla su içeren ve sindirimi kolaylaştıran, tat bakımından da oldukça lezzetlidir. Çorbasını ve zeytinyağlı sakız kabağını da denemenizi tavsiye ederim.
20.01.2024 07:33:05
Sakız Kabağı Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sakız Kabağı Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sakız Kabağı Yemekleri"
iyiyim çok hafif olması hem de vitamin ve mineral yönünden yüksek olması nedeniyle kabak yemekleri yapmayı tercih ediyorum. Sakız kabağı pişirmek istiyorum. Acaba kıymalı Sakız kabağı ve sakız kabaklı mücver yemeklerini yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Bu yemeklerin hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Balkız . 06.11.2018 05:59:40

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024