Pirinçli Kabak Yemeği

Pirinçli kabak yemeği; yapımı oldukça kolaydır. Kabak çok besleyici bir besin maddesidir. Fakat nedense çocuklarımıza kabak yedirirken hep zorlanırız. Sanırım bunun en temel nedeni küçüklüklerinde kabak yemeği yedirmememizden kaynaklanır. Kabağa o süreçte sadece çorbalarda yer verilir. Oysaki içerisine biraz kıyma koyarak pişireceğiniz kabak yemeği bebekler için iyi bir öğün alternatifi olabilir.
Kabak sert bir sebze olsa da piştiğinde çok yumuşak bir yemek halini alır ve bebekler hiç zorlanmadan yutabilir. Bu nedenle de ek gıdaya başlanırken mutlaka tercih edilmelidir. Kabak yemeğini içerisine hiçbir şey koymadan yapabileceğiniz gibi pirinç ya da bulgur koyarak da pişirebilirsiniz. Kabak yemeği yaklaşık 30 dakikada piştiğinden yemeğin yapımı için öyle çok fazla zamanda ayırmanız gerekmemektedir. Ben sizlerle pirinçli kabak yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdiden herkese kolay gelin.

Pirinçli kabak yemeği malzemeleri

  • 5 adet ince kabak,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 100 gr. Dana kıyma,
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • Yarım demet dereotu,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Yeteri kadar sıcak su,
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber.

Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?


Pirinçli kabak yemeğinin yapımına sebzeleri soyarak başlayın. Öncelikle kabakları soyun ve içerisindeki çekirdekli tabakayı ayıklayarak iri küp şeklinde doğrayıp yıkayın.
Bir tencerenin içerisinde yemeklik doğranan soğan ile kıymayı kavurun. Üzerine yıkanan kabakları da ilave edin. Kabaklar biraz sararınca salçaların tamamını ekleyin ve birkaç dakika daha bu işleme devam edin. Kavrulan sebzenin üzerine kaynar suyu boşaltın ve kısık ateşte kabaklar yumuşama kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yemeğinizin pişmek üzer olduğunu kabakların sertliğinin gitmesinden anlayabilirsiniz. Bu pişme kıvamını alan kabak yemeğinin üzerine yıkanan pirinçleri, tuzu ve baharatları da boşaltın ve pirinçler pişinceye kadar yemeği kaynatın. Pirinç biraz su çekeceğinden suyunu kendinize göre ayarlamayı ihmal etmeyin. Yoksa lapa gibi olur. Pirinçli kabak yemeği piştiğinde yemeğin altını kapatın. En son olarak ufak ufak doğranan dereotunu da yemeğin üzerine ilave edin. Kabak yemeğiniz hazır. Yanına yoğurt hazırlayarak ılıkken servis yapabilirsiniz.

Size mutfakta işinize yarayacak bir ek bilgi vermek istiyorum. Evinizde tüketemediğiniz pilav ya da dolma harcı varsa bunları sakın çöpe dökerek israf etmeyin. Bu şeklide yapacağınız kabak, ıspanak, pırasa ya da pirinçli köftelerde değerlendirebilirsiniz.
21.01.2024 14:48:57
Pirinçli Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pirinçli Kabak Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pirinçli Kabak Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024