Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği; özellikle yoğurtla yenilecek harika bir lezzettir. Bazı insanlar yemeklerde kıymayı pek tercih etmezler fakat kıyma sebzeler içerisinde özellikle patates ve kabak ile yapılacak birçok yemeğe çok yakışmaktadır. Kabak diğer sebzelerden biraz farklıdır. Mesela çeşit kabak vardır ve adı aynı olmasına rağmen tadı ve görüntüsü farklıdır.
Fakat her iki kabak çeşidi de bol miktarda posa içerdiğinden insan vücudu için çok faydalı bir besin maddesidir. Kabak denilince artık çeşitlilik arttığından kabak ile yapılan salatalar, pastalar, fırın yemekleri akla gelmektedir. Kabak ile yapılabilecek en kolay ve en klasik yemek ise bu durumda değişik versiyonları bulunan kabak yemeğidir. Kabak yemeğini güveç gibi bol domatesli pirinçsiz yapabileceğiniz gibi, kıyma kullanarak da pişirebilirsiniz. Eğer çocuklarınız da seviyorsa mutlaka kıymalı pişirmeye özen gösterin. Ben sizlerle bir anne klasiği olan kıymalı kabak yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum.

Kıymalı kabak yemeğinin malzemeleri

  • 4 adet kabak,
  • 250 gr. Yağlı dana kıyma,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet kırmızıbiber,
  • 1 yemek kaşığı dolusu pilavlık pirinç,
  • 1 avuç dereotu,
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar su,
  • Yeteri kadar tuz.

Üzeri için

  • 2 su bardağı kaymaklı yoğurt,
  • 1 tutam dereotu,
  • Tuz.

Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır?


Kıymalı kabak yemeğinin yapımına başlamadan evvel kabakların kazınarak soyulması gerekir. Kabak elleri biraz tahriş eder. Bu nedenle eldiven kullanabilirsiniz. Soyulan kabakların ortasında yer alan ve çapak adı verilen kısımları keserek atın. Kalan kabakları ise yemeklik olacak şekilde doğrayın ve yıkayarak suyunu süzün. Kuru soğanları ve kırmızıbiberi yemeklik şeklinde doğrayın ve sıvı yağın içerisinde kıyma ile kısık ateşte kavurun. Eğer biraz tuz atarsanız soğanların daha hızlı kavrulmasını sağlamış olursunuz. Kavrulan malzemenin üzerine salça ve kabakları da ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha bu işleme devam edin. Daha sonra tencerenin içerisine kaynar suyu boşaltın. Kabak yemeği pişerken çok su çekmez. Kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fakat pirinç atacağımız için suyun esasında o zaman kontrol edilmesi gerekir. Suyu ekledikten sonra yemeğin tuz ve baharatlarını da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Ocağın kısık ateşte olması yemeğin taşarak ocağı kirletmesini engellemek ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilmek için gereklidir. Yemek pişme derecesine yaklaştığında ise yemeğin içerisine pirinçleri ve dereotunu ilave edin. Pirinçler pişene kadar ocaktan indirmeyin. Eğer dereotunun yeşil ve kokulu kalmasını isterseniz piştikten sonra atabilirsiniz. Kıymalı kabak yemeğiniz hazır.

Üzeri için yoğurt ve diğer malzemeleri su kullanmadan tel çırpıcı ile karıştırın. Yemeğin üzerine döküleceğinden yemeğin sıcak olmamasına özen gösterin. Yoksa yoğurt kötü bir görüntü ve hal alabilir.
19.01.2024 04:52:40
Kıymalı Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kabak Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kabak Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024