Kıymalı Kabak Graten

Kıymalı kabak graten; Kabak yemeklerinden bir tanesi olmasının yanında içeriğinde et ve kaşar barındırması açısından değişik lezzetler tatmak isteyecek olanların mutlaka denemesi gereken bir yemektir. Ülkemizde kıyma ile yapılan bu tür yemeklere genellikle karnıyarık veya imam bayıldı dense de dünya mutfağında kullanılan ve içerisine kaşar da eklenen bu lezzetli yemek her bayanın yapması ve denemesi gereken bir yemektir.
Özellikle sebze olarak pek de sevilmeyen kabak sebzesinin faklı şekillerde yapılan bu değişik yemekleri Türk mutfağında çok da tercih edilmeyen kabağın sevilmesini sağlamada önemli bir ayrıntı haline gelebilir.

Kıymalı kabak gratenin malzemeleri

  • Dört adet kabak,
  • Bir adet domates,
  • 250 gram kadar kıyma, (Bol istenler için yarım kiloda ekleyebilir)
  • Maydanoz,
  • Bir adet yeşil biber,
  • İki adet kuru soğan,
  • Karabiber,
  • Tuz,

Kıymalı kabak gratenin sos malzemeleri

  • İki çorba kaşığı dolusu un,
  • İki su bardağı dolusu süt,
  • İki çorba kaşığı sıvı yağ,

Üzeri için ise

  • Kaşar peyniri,
Kıymalı kabak grate nasıl yapılır?

Yıkanan ve temizlenen kabaklar ortasından ikiye uzunlamasına kesilir. Daha sonra önceden kaynatılan su içerisine atılarak haşlanması beklenir. Yarı haşlanan kabaklar bir tepsi içerisine çıkartıldıktan sonra bekletmeye alınır. Sonrasında iç harcı için gereken kıyma bir tava içerisine eklenerek kendi suyunda kavrulduktan sonra içerisine biber soğan doğrandıktan sonra ilave edilerek tekrardan kavrulur.
Daha sonra içerisine domateste doğranarak ilave edilir. Kıyma karışımı piştikten sonra ocaktan alınır ve sos için gereken malzemeler bir tencere içerisine önce yağ konur sonra un ilave edilerek rengi değişinceye kadar kavrulur. Rengi değiştiğinde sütü de ilave edilerek kaynayana kadar topaklaşmaması için karıştırılarak beklenir. Gereken kıvam elde edildiğinde sos da ocaktan alınır. Daha sonra tepside beklettiğimiz kabakların içeri kısımlarındaki çekirdek bölümü bir bıçak yardımı ile çıkartıldıktan sonra bir borcam içerisine belirli aralıklarda yerleştirilir. Bu işlem bittikten sonra önce içlerine kıyma harcı yerleştirilir. Sonra hepsine tek tek sos konulur ve üzerine dilimlenmiş olan kaşar parçaları yerleştirilir. Tabanına bir yemek kaşığı salça ile su özdeşleştirilden sonra dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılan fırına yerleştirilir. Ortalama on beş dakika kadar kızarması beklendikten sonra fırından çıkartılan kıymalı kabak grraten yemeğimiz hazır ve servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:17:08
Kıymalı Kabak Graten ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kabak Graten Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kabak Graten"
Kıyma ile kabağın buluşması durumunda çok ciddi lezzetler oertaya çıkacağına eminim. Oldukça yaygın bir şekilde tüketilen bu yemeği ben de artık yaparak evimde yemek istiyorum. Kıymalı kabak graten yaparken kıymayı öncesinden pişirmem gerekiyor mu?
Ece . 04.10.2018 22:58:23

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024