Kıymalı Kabak Dolması

Kıymalı kabak dolması, Her evde yapılabilen yemek çeşitlerinden biridir. Ancak özellikle yaz mevsiminde yapılan kabak dolması kışın da yapılabilir. Kabak sebzesi zor bulunan bir sebze değildir ve her mevsim marketler de bulunabilir. Kıymalı kabak dolması yemeğini ara sıcak olarak yapabileceğiniz gibi ana yemek olarak da hazırlayabilirsiniz.
Yanında sadece salata veya yoğurt ile sunum yapabileceğiniz kıymalı kabak dolması doyurucu özelliği fazla olan bir sebze yemeğidir.

Kıymalı Kabak Dolması İçin gerekli Malzemeleri

  • 1 kg dolmalık kabak
  • Yarım kilo dana kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 2 şeker kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 tane domates

Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?


Kıymalı kabak dolması için öncelikle kıymayı geniş bir tabağın içerisine alın ve üzerine iki tane kuru soğanı rendeleyip ilave edin. İki tane domatesin kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp kıymalı harcın içerisine alın. Domatesin üzerine tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Bir su bardağı pirinci bol su ile yıkayın ve suyunu süzdürün. Suyu süzülen pirinçleri kıymalı harcın içerisine alın ve karıştırın.
Sıvı yağı ve eritilmiş margarini de iç harcın içerisine alın. Diğer taraftan maydanozu ve dereotunu iyi bir şekilde yıkayın ve ince kıyım yapın. Doğranmış olan malzemeleri de kıymalı kabak dolması harcının içerisine ilave edip karıştırın. İç harcın bütün malzemeleri ilave ettikten sonra parmak uçlarınız ile hafif şekilde yoğurun.

Kabakların dış kısımlarını kabak soyacağı ile veya bir bıçak ile soyun. Arzu ederseniz kabakların dış kısımlarını soymak yerine çatal ile de şekil verebilirsiniz. Akabinde kabakları arzu ettiğiniz dolma büyüklüğüne göre ikiye veya üçe kesip iç kısımlarını oyacak ile boşaltın. Bu aşama da eğer evinizde kabak oyacağı bulunmuyor ise tatlı kaşığı ile de içine boşaltabilirsiniz.

İç kısımları oyulmuş olan kabakları yıkayın ve içlerini hazırlanmış olan harç ile yarısına gelecek şekilde doldurun. Üzerine domates dilimleri yerleştirin ve tencerenin içerisine dizin. Bir su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Orta harlı ateşin üzerinde kabak dolmalarını pişirin. Yeteri derecede pişmiş olan kıymalı kabak dolmalarını birkaç dakika dinlendirin ve ardından sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
21.01.2024 18:17:28
Kıymalı Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kabak Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kabak Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024