Kavrulmamış Kabak Çekirdeği

Kavrulmamış kabak çekirdeği, balkabağının içinden çıkarılan çekirdeklerin kurutulmasıyla elde edilen bir tür kuruyemiştir. Kendine özgü olarak bir tadı olan kabak çekirdeği genellikle çerez olarak da televizyon karşısında tüketilebilmektedir. Ev içinde veya dışarıda olan muhabbetlerin vazgeçilmezleri arasına girebilir. Pek çok da faydası bulunabilmektedir.
Özellik ile sinir sistemi üstünde de faydalarıvardır.

Kavrulmamış kabak çekirdeği, bakır, çinko veya magnezyum bakımından da oldukça çok zengindir. Çok abartmak koşuluyla yani günlük olarak 1 avuç kadar kabak çekirdeği sağlığa da çok faydalıdır. Bedende bulunan serbest biçimdeki radikallerle ya da mikroplara karşı savaşabilir. Bu savaşma özelliği de antioksidan olan bir yapıda olmasından da kaynaklanabilmektedir. Sağlamış olduğu faydalardan ziyade lezzeti içinde çok tüketilebilen bir kuruyemiş türüdür. Her yerde rahatlıkla bulunabilecek olan bir besin türüdür. Maliyet olarak diğer kuruyemişler kadar pahalı olmaması tüketim oranını da yükseltmektedir. Fakat kabak çekirdeğindengerekliolan faydayı görebilmesi için bu çekirdeği de çiğ olarak tüketmek gerekebilmektedir.

Kavrulmamış kabak çekirdeği, tercih edilmesine rağmen sağlığa faydalı olan biçimi doğal yani kavrulmamış olan halidir. Ülkemizde daha da çıtır olması veya çabuk bozulmaması sebebiyle çifte kavrulmuş olan halleri satılabilmektedir. Fakat kavrulmuş haldeki kabak çekirdeğinin tüketimi ve sağladığı faydaları çok aza indirebilmektedir.
Bu açıdan kabak çekirdeğinin çiğ bir biçimde tüketilmesi veya salatalarda yağının kullanılması en doğru kullanım biçimi olabilecektir. Yüksek ateşlerde kavrularak lezzeti daha fazla arttırılmaya çalışan kabak çekirdeğinin prostat veya idrar kesesine de sağlamış olduğu faydaları da yoğun olan oranda azaltabilmektedir. Kavrulmamış kabak çekirdeği, tocopherol ya da magnezyum kompleksleri idrar kesesinin kas yapısı üstünde güzel bir geri dönüşüm yaparak idrar kesesinden dolayı da oluşan şikâyetlerden kurtulmaya büyük bir oranda yardımcı olabilmektedir.

Kavrulmamış kabak çekirdeği faydaları nelerdir?


Kavrulmamış kabak çekirdeği kalp sağlığınızı korumak amacından da tüketilmesi önerilen bir kuruyemiş türüdür. 1 su bardağı kadar kavrulmamış olan kabak çekirdeği bedeninde ihtiyacı olan fizyolojik fonksiyonlar bakımından önem arz eden magnezyumu ihtiva edebilmektedir. Bu salgılanmış olan magnezyum kalp sağlığı, kan damarlarının gevşemesi ve kan seviyesinin olması gereken düzeyde kalması veya ciddi bir problem olan kalp krizini önlemesi bakımından da çok önemlidir. Ayrıca magnezyum diş sağlığı açısından ve bağırsak fonksiyonlarının düzgün çalışabilmesi açısından veya kemik sağlığının korunması açısından da çok önemlidir.

Kabak çekirdeği çinko açısından engin olduğu için bağışıklık sistemi açısından da önemlidir. Hücre çoğalması, uyku sebepli olan problemler, göz hastaları ya da cilt açısından koruyucu olan etki sağlayabilmektedir.
20.01.2024 06:33:09
Kavrulmamış Kabak Çekirdeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavrulmamış Kabak Çekirdeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kavrulmamış Kabak Çekirdeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024