Kabak Yemeği
Kabak Yemeği, kendi sağlığını ve sevdiklerinin sağlığını düşünen herkesin mutfağında sebze yemeği mutlaka her gün pişmelidir. Her sebze yemeğinde olduğu gibi kabak yemeği de insan sağlığı için son derece faydalıdır. Kabak yemeği özellikle bağırsaklar ve sindirim sistemi için çok yararlıdır. Size verdiğimiz bu tarifi uygulayarak hem çok lezzetli hem de oldukça faydalı bir yemek hazırlamış olursunuz.
Denenmiştir. Lezzetinden şüpheniz olmadan gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.
Kabak Yemeği Malzemeleri- 5.6 adet orta irilikte kabak
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı margarin
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
- Yarım çay bardağı pirinç
- 5.6 dal dere otu
- 2 su bardağı sıcak su
Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?
İlk olarak kabakları soyup yıkadıktan sonra küp-küp doğrayarak hazır hale getiriyoruz.
Orta büyüklükte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini alıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra kuru soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp, tencereye ilave ediyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup üzerine domates salçasını ve biber salçasını ilave ederek birkaç dakika kısık ateşte salçayı kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kabakları ilave edip tuzu ve pul biberi ilave ediyoruz.
Ocağın altını en kısık ayara getirip, kapağı kapalı vaziyette kabaklar kendi suyu ile pişinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Üzerine pirinçleri ve 2 su bardağı kadar kaynar su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pirinçler pişinceye kadar birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Pirinçler pişmeye yakın, ince ince doğradığımız dere otunu ilave ediyoruz. Bu şekilde bir iki dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Yemek piştikten sonra en az 10 dakika dinlendirerek pirinçlerin yemeğe kıvam vermesini bekliyoruz. Hazır olan kabak yemeğini servis tabağına alıp üzerine kara biber serpiştirerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Yemeğimiz sulu bir yemektir. İçerisine sonradan pirinç, bulgur gibi tahıllar eklenen her türlü yemeğin sonrasında tamamen susuz kalma ihtimali vardır. Bu yüzden yemeğin susuz kaldığını düşünürseniz yarım bardak kadar daha su ekleyebilirsiniz.
19.01.2024 02:23:48
Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kabak Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|