Kabak Tatlısı

Kabak tatlısı çok lezzetli ve pratik bir hafif tatlıdır. Kabak tatlısının yapımı çok basittir ve kabak tatlısı çok sağlıklı ve hafif bir tatlıdır. Şimdi gelin sizler ile kabak tatlısının yapımını inceleyelim.

Kabak Tatlısı Malzemeleri

  • 1.5 kilogram bal kabağı
  • Bir kilogram toz şeker
  • 4-5 tane karanfil
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için ceviz

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?


İlk olarak kabak tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktadan bahsetmek istiyorum.
Tatlı için seçeceğiniz kabağın olgunlaşmış ve yumuşak olmasına dikkat etmeliyiz. Eğer Kabağa kürdan batırdığınızda kürdan rahat batıyorsa kabağınız yumuşak şekilde demektir. Kabak tatlısını yapacağınız günün bir gün öncesinde gerekli olan şekeri üzerine ilave ederek bekletirseniz şeker kabaklara işler ve tatlınızın tadı daha da lezzetli bir kıvamda olacaktır. Şimdi geçelim tatlımızın yapımına her bir kilogram kabak için bir kilogram şeker kullanmalısınız. Örneğin 5 kişi için kabak tatlısı yapacaksanız 1.5 kilogram kabak ve bir kilogram şeker yeterli olacaktır. Ayrıca tatlınızı yaparken şeker köpüreceğinden dolayı daha geniş ve derin bir tencere kullanılmalı. Kabak tatlısı için birey sayınıza göre kabak aldıktan sonra, bu kabakları karpuz şeklinde diklemesine kesip, her bir parçayı 5-6 santimetre aralıklarla doğrayın. Doğradığımız kabağı tencereye bir kat dizin. Üzerine de şeker serpiştirin. Eğer bir sıradan fazla kabak yapacaksanız şekerin ardından bir sıra şeklinde daha kabak ve üzerine şeker şeklinde kabaklar bitene kadar dizin.
Bu işlemi yaptıktan hemen sonra 1 gece bu şekilde bekletin.

Ertesi gün kabak tatlınızı pişirmek üzere hazırlamaya başlayın. Hazırladığınız tencereyi ertesi gün kısık ateşe alıp, üzerine karanfil ve tarçın ilave ederek kabak tatlısı köpürene kadar pişirin. Eğer kabaklarınız yeterince sulanmaz ise üzerine 2 kahve fincanı su ekleyebilirsiniz. Eğer 4-5 kilogram kabak ile yapacaksanız 2 su bardağı su uygun olacaktır. Kabak tatlısı köpürmeye başladığında ise tencerenin kapağını yarım olarak kapatıp ocağınızı kısık ateşe alın ve bu şekilde kabaklar iyice yumuşayana ve şerbeti koyulaşana kadar (Yaklaşık 60 dakika) pişirin. Kabakların yeterli kıvamda yumuşayıp yumuşamadığını çatal batırarak kontrol edin. Eğer kabak tatlısını çok miktarda yapacaksanız pişirme süresi biraz daha uzayabilir. Kabak tatlınızı yaparken başından ayrılmasanız çok daha iyi olacaktır. Kabaklarınız yeterince yumuşadığında ise ocaktan alın ve servis tabaklarına alarak üzerine eşit miktarda ceviz serpiştirip servis yapın. Kabak tatlınız hazır.

Afiyet olsun.

19.01.2024 08:12:10
Kabak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kabak Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024