Kabak Püresi
Kabak Püresi, Kabak püresi çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Halk arasında patates püresi kadar yaygın olmasa da kabak püresinin de müptelası olan kişiler vardır. Çok faydalı olan bu püreyi patates kızartmalarını yanına, köftelerin yanında, havuçlu, baklagil yemeklerin yanında da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda davetlerde size bir çeşit imkânı da sağlayan bu püreyi tercih edebilirsiniz.
Kabak püresi yapacağınızda kabakların taze olmasına dikkat edin.
Kabak Püresi İçin Gereken Malzemeleri- 5-6 tane orta büyüklükte kabak
- Sarımsak
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Dere otu
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı (İsteğinize kalmış)
- Tuz
Kabak Püresi Nasıl Yapılır?
Kabakları yıkayıp, kurulayın ve küçük küçük doğrayın. Ardından bu kabakları küçük bir tencerede haşlayın. Kabaklar haşlanırken ince ince dereotu, maydanoz ve sarımsakları kıyın. Haşlanan kabakları ocaktan indirin. Tenceredeki suyu boşaltın ve kabakları bir süzgece alın. Kabakların suyunun iyice süzülmesi için bir müddet bekleyin. Suyu süzülen kabakları bir mikser yardımıyla ya da kaşıkla ezerek iyice püre haline getirin. Ardından kabakları ve ince kıyılmış maydanoz, dere otu, sarımsağı ekleyin karıştırın. Sonrasında yoğurdu da çırpın ve ekleyin. Karışımı bir servis tabağına dökerek üzerinde biraz zeytinyağı ya da sıvı yağ gezdirin. Kabak püreniz hazır bile.
20.01.2024 14:12:50
Kabak Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kabak Püresi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|