Kabak Oturtma

Kabak Oturtma, En sevdiğim halidir kabağın ve çok sık yaparım bu kıymalı kabak oturtma yemeği. Gerçi ben her halini çok seviyorum. Perhize girdiğim dönemlerde de bol bol tükettiğim sebzelerden biri kabak. Yaz boyu dolabımdan birçok noksan olmaz ve artık son zamanları da meydana geldiği için daha bir sık yapar oldum. Önceleri çocuklara çok zorlanarak yediriyordum ama nihayetinde çok şükür artık severek yiyorlar, bana göre her haliyle farklı bir lezzet ama çocuklar böreğini ve bu kabak oturtma halini daha bir severek yiyorlar.
Bilhassa bayram sonrasında, sebze tüketmek isteyenler için, belli bir miktar da kıyma miktarını azaltarak yapılınca dahi hem hafif hem çok nefis bir sebze yemeğidir emin olabilirsiniz. Zaten deneyince farkı sizde göreceksiniz eminim. Şimdi isterseniz bu güzel sebze yemeğinin tarifine geçebiliriz.

Kabak Oturtma Malzemeleri

  • 1 Kilo kabak
  • 300 gr normal yağlı kıyma
  • 2 Orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 Silme yemek kaşığı salça
  • 2 Büyük boy domates
  • 3-4 Tane yeşil biber
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • Karabiber, tuz
  • Dereotu
  • Sıvıyağ

Kabak Oturtma Nasıl Yapılır?


Kabakların kabukları soyulur ve belli bir kalınlıkta dilimlenir. Kızgın yağda kabakları kızartılır ve bir kâğıt havlunun üzerine alınır ki fazla yağını çeksin. Ayrı bir tavaya bir miktar yağ dökülür ve küçük küçük doğranmış soğanlar kızgın yağda sarartılır. Sararan soğana kıyma eklenir ve suyunu salıp çekene dek kavrulur.
Kavrulan kıymaya salçası, tuzu, baharatı eklenir ve birkaç dk kokusu çıkana kadar salçasıyla kavrulur.1 tane domatesin kabuğu soyulur ve minik küçük doğrandıktan ardından kıymaya eklenir ve kısık ateşte 4-5 dk daha pişirilir ve ardından ocaktan alınır. Kabaklar bir borcam tepsiye veya kullanmakta olduğunuz rastgele bir fırın tepsisine bir sıra yerleştirilir ve üzerine kıymalı harcın yarısı dökülür ve her yerine eşit geliyor olacak biçimde dağıtılır ve kalan kabaklar da bu kıymanın üzerine bir daha yerleştirilir ve daha ardından kıymalı harcın kalan yarısı da yeniden kabakların üzerine dökülüp, her yerine dağıtılır. Büyük bir domates kabuklarını soymadan dilimlenir ve tepsideki kabak oturtmanın üzerine yerleştirilir. Benzer biçimde biberlerde ortandan kesilip tohumları temizlendikten ardından yemeğin üzerine sıralanır. Bir bardak sıcak su yemeğin üzerine dökülür ve 180 derece fırında, üzerindeki domatesler pişene civarı pişirilir. Pişen yemek fırından çıkartılıp üzerine dereotu serpilir ve servis edilir.
19.01.2024 16:09:19
Kabak Oturtma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Oturtma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kabak Oturtma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024