Kabak mücverinin yapımı için öncelikle derin bir kap ayarlayınız. Yumurtaları bu kaba kırınız ve çırpınız. Ardından kabakları yıkayın ve kâğıt havlu yardımıyla kurulayarak rendeleyin. Yumurtaya unu ekleyin ve çırpın. Sonra rendelediğiniz kabakları bu karışımın içerisine ekleyin. Karışıma yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyılmış şekilde ekleyin. Tuz ve baharatlarını da ekleyerek karışımı çırpın. Ardından karışım tamamlandıktan sonra bir tavaya yağ koyun. Kızartma işlemi yapılacağı için yağı fazla koymakta fayda var. Kaşık yardımıyla kızgın tavaya karışımdan koyun ve kaşıkla yanlarından baskı yaparak şeklinin yuvarlaklaşmasına destek verin. Tam yuvarlak bir şekil çıkmayacaktır. Bu işlemi tüm karşım kızarana kadar yapın ve servis tabaklarınıza mücverleri paylaştırın.
Güzel ve lezzetli bir tariftir. Mutlaka denemelisiniz. Ara öğünlerde, çayın yanına ikram edecek bir şey aradığınızda hatta kahvaltılarda çok yakışan bir tarif olduğu şüphesizdir. Yağlı gelirse peçete yardımıyla yağı çekmesini de sağlayabilirsiniz. Şimdiden sizlere afiyet olsun der, ağız tadıyla yemenizi dilerim.