Kabak Kızartması
Kabak Kızartması, Kabak, kızartmanın yakıştığı sebzelerden biridir. Çok pratiktir ve kadınların evde hazır yemek olmadığı zaman kurtarıcısıdır. Daha çok karışık kızartmaların içinde yer alır. Ancak sadece kabak kızartması severler de vardır. Ayrıca kabak kızartmasına sarımsaklı yoğurt da çok güzel yakışır. Kabak kızartması sadece tek başına yenmek için değil birçok yemeğin içine konmak için de yapılır.
Makarna soslarına bile girer hale gelmiştir. Benim anlatacağım ise normal kabak kızartmasıdır.
Kabak kızartması için gerekli malzemeleri- Kabak
- Ayçiçek yağı
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
Kabak kızartması nasıl yapılır?
Kabaklarımızı bir güzel yıkıyoruz ve kuruluyoruz. Eğer yaş kalırsa kızartma işlemi esnasında yağ ile temas edip üzerimize sıçrayabilir. Kabaklarımızı yıkadıktan sonra uzunlamasına soymaya başlıyoruz. Soyarken bir sıra soyup bir sıra atlıyoruz. Soyma işlemimiz de bittikten sonra kabaklarımızı enine ince ince dilimliyoruz. Yağımızı tavada kızdırıyoruz. Ben Ayçiçek yağı yazdım ancak isteyen zeytinyağı kullanabilir. Zeytinyağı kızartmalarda ağır kaçmaktadır. Kızmış olan yağa kabaklarımızı ekliyoruz ve üzerine tuzumuzu ekliyoruz. Hafif kahverengileşince baharatlarımızı ekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Kabak kızartmamız hazırdır. İsteğe göre servis yapıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:39:20
Kabak Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kabak Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|