Kabak Kavurması
Kabak Kavurması, Kabak en çok Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki türüdür. Kabak sıcak iklimleri seven bir bitkidir. Soğuk havalar da ve kışın fazla yetişmez. Özellikle gelişme dönemlerin de don olaylarının olmaması gerekir. Çünkü gelişme dönemin de soğuğa karşı oldukça hassas olur. Kurak yerleri sevmez, düzenli olarak su ister. İyi bakılırsa çok verimli olur.
Kabağın birçok çeşidi bulunur. Sağlık için oldukça faydalı bir bitkidir. Kabağın çeşidi olduğu kadar yapılan yemeği de çoktur. Başta yemekleri; kabak mücver, salatası, püresi, kavurması ve daha birçok yemeği yapılmaktadır.
Biz bugün çok lezzetli olan her damağa hitap eden kabak kavurma yapalım.
Zeytinyağlı Kabak Kavurması Malzemeleri- 4 adet kabak
- 1 baş orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Zeytinyağlı Kabak Kavurması Nasıl Yapılır?
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayalım sonra bir tencere alıp içine yağı koyalım. Sonra soğan ve sarımsakları alıp kavuralım. Sonra biber yıkanır, doğranır ve eklenir. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğrayıp tencereye ekleyelim hepsini kavuralım. Kavurduktan sonra kabakları istediğimiz şekilde doğrayıp ekleyelim. Kabak suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Sonra tuzu ve karabiberi eklenir ve biraz daha kavrulur.
Sonra ocaktan alınır üzerine ince ince doğradığımız maydanoz serpilir.
Eğer zeytinyağlı değil de etli seviyorsanız sizinle bir tarif daha paylaşmak isterim.
Etli kabak yemeği malzemeler- 300 gram dana eti
- 5 tane kabak
- 2 baş soğan
- 3-4 diş sarımsak (Sarımsak sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.)
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- Domates sosu (Domates yoksa iki domates rendeleyebilirsiniz)
- Biraz taze kekik
- Tane karabiber
- Sıvı yağı
- Bir miktar sıcak su
- Tuz
Etli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?
Etimizi kuşbaşı doğrayalım ve orta boy bir tencereye alalım. Sıvı yağı ve yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları da alıp kavuralım. Daha sonra yemeklik doğradığımız kırmızı biber, yeşil biber ve kabağı ekleyip biraz daha kavuralım. Sonra domates sosunu ilave edelim. Sırası ile tane karabiber, taze kekik ve tuzunu da atalım. Son olarak bir su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alalım. Yanında en iyi gidecek yoğurt ya da bulgur pilavı ile servis yapalım.
19.01.2024 20:36:40
Kabak Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kabak Kavurması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|