Kabak Kalye

Kabak kalye, hazırlanması son derece pratik olan bu yemeğin içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral yer almaktadır. Kalori değeri oldukça düşük olan kabak sebzesini diyet yemek olarak da hazırlayabilirsiniz. Lifli sebzelerden bir tanesi olan kabak sebzesi çocukların gelişim çağında da fayda sağlamaktadır. Onların büyümesinde ve sağlıklı gelişmesinde etkili olacak kabak yemeğini haftada bir gün yedirmek gerekir.
Son derece besleyici olan kabak sebzesinin içerisinde B ve C vitaminlerinden bol miktarda vardır. Aynı zamanda vücudu enfeksiyon hastalıklarına karşı korur ve iyi bir antioksidandır.

Kabak Kalye İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo kabak
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane olgun domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Kalye Nasıl Yapılır?


Kabak kalye için kabaklarını yıkayın ve dış kabuklarını soyun. Bu aşama da kabağın en faydalı yerlerinden biri de kabuk kısımlarıdır. Eğer kabak sebzesinin kabuk kısımları taze ve zarar görmemiş ise soymak yerine çatal ile çizgiler atmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle faydasından da yararlanmış olursunuz. Kabukları soyulmamış ve çizgi atılmış olan kabakları ortadan ikiye uzunlamasına olacak şekilde kesin.
Ardından ay veya küp şeklinde kabakları dilimleyin ve süzgecin içerisine alıp yıkayın. Yıkanmış oklan kabakların suyu süzülürken siz de bu arada yemeğin diğer malzemelerini hazırlamaya geçebilirsiniz.

İki tane kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Yemeğin pişeceği tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edip tencereyi kısık ateşli ocağın üzerine yerleştirin. Yağ ısınınca önceden doğranmış olan kuru soğanları tencereye ilave edip kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince tencerenin içerisine biber ile domates salçasını ilave edip karıştırın. İki tane domatesi yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve tencerenin içerisine ilave edin. Malzemeleri bir güzel harmanlayın ve tencerenin içerisine tuz ile baharatları serpiştirin.

Doğanmış olan kabakları bu aşama da tencerenin içerisine alıp karıştırın. Ki yemek kaşığı pirinci yıkayın ve kabakların üzerine serpiştirin. Bir su bardağı sıcak suyu yemeğin içerisine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateş de yemeği yumuşayana dek pişirin. Kabak sebzesi yumuşadıktan sonra yemeğin içerisine ilave edeceğiniz dere otunu yıkayıp doğrayın ve kabak yemeğinin içerisine ilave edip karıştırın. Dereotunu ilave ettikten 5 dakika sonra ocağın altını kapatın ve yemeği arzuya göre ılık ya da soğuk olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 15:44:21
Kabak Kalye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Kalye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kabak Kalye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024