Kabak Graten

Kabak graten, hazırlanması son derece pratik ama lezzeti damak da kalacak nitelikte olan bu yemeği canınız güzel bir sebze yemeği istediğinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sağlık açısından da birçok faydası olan kabağın içerisinde bol miktarda C ve B vitaminleri de yer almaktadır. Bu nedenden dolayı da saç ve cilt sağlığı için sayısız fayda sağlamaktadır.
Aynı zamanda kabak, cildin erken yaşlanmasını önleyen önemli etkenleri içerisinde barındırmaktadır. Çeşitli kanser hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır ve göz sağlığını desteklemektedir.

Kabak graten yemeğini sakız kabağı ile hazırlamanızı öneririz. Böylelikle daha lezzetli bir kabak yemeği hazırlamış olursunuz. Aynı zamanda akşam menüsüne yapacağınız kabak graten en çok da çocuklarınızın hoşuna gidecektir.

Kabak Graten Malzemeleri

  • 1 kilo sakız kabak
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Graten Nasıl Yapılır?


Hazırlanması oldukça pratik olan kabak graten yemeğinin hazırlığına kabaklar ile başlayın. Bunun için kabakları uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. Ardında derin bir tencere alın ve içerisine bir litre sıcak su ilavesi yapıp kaynatın.
Su kaynamaya başladığında bir tatlı kaşığı tuzu suyun içerisine alın ve kabakları ilave edin. Kabakları çok pişmeyecek şekilde birkaç dakika haşlayın ve hafif yumuşadığında suyun içerisinden alın. Bir kenara soğuk su alın ve sudan çıkan kabakları soğuk suya tutun.

Haşlanmış kabakların suyu süzüldüğünde kabakları yarım cm kalınlığında doğrayıp bir fırın tepsisinin içerisine alın. Bu arada kabaklar dinlenirken siz de beşamel sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. Beşamel sos için verilen yağı bir tavanın içerisine alın ve kısık ateşte eritin. Yağ eriyince tavanın içerisine unu ilave edin ve karıştırın. Unun kokusu çıkana dek kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan unun içerisine bir fiske tuz serpiştirin ve karıştırın. Akabinde sütü yavaş yavaş tavanın içerisine alın ve bu aşama da sürekli karıştırmaya özen gösterin.

Beşamel sos kaynamaya başladığında birkaç saniye kaynatın ve ocağın üzerinden indirin. Hazırlanmış olan beşamel sosu kabakların üzerine döküp karıştırın. Ardından dereotunu da temizleyip dilimleyin ve kabakların içerisine dahil edip tekrar karıştırın. Fırın tepsisini fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kabak gratenlerin pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peynirini her tarafına serpiştirin ve yemeği tekrar fırına gönderin. Verilen süre içerisinde kaşar peyniri eriyecektir ve kızarmaya yüz tutacaktır. Kızarmasına yakın yemeği fırından alın ve sıcak olarak dilimleyip sunum yapın. Arzu ederseniz yemeği kıymalı veya tavuklu da hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:03:23
Kabak Graten ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Graten Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabak Graten"
Merhaba kabak Graten üzerine beyaz peynir yerine kaşar kullansam olur mu? Resimdeki görüntüde kaşara benziyor. Beyaz peyniri bu şekilde eritebilir miyim?
Çağa . 07.09.2018 20:18:14

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024