Kabak Dolması Kıymalı; Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan dolma çeşitleri lezzetiyle dillerden düşmektedir. Ev kadınlarının sürekli tercih ettiği ve her yaş grubu tarafından tercih edilen dolma çeşitlerinin yapılışı da çok pratiktir. Ev hanımlarının özellikle gün toplantılarında tercih ettiği ve kalori olarak düşük olan dolma çeşitlerinden biri de kabak dolması kıymalı olandır.
Tarifi şu şekildedir;
Malzeme Listesi
6 adet orta boy dolmalık kabak
300-400 gram yarım yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet büyük boy kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Üzeri için
Bir miktar yoğurt
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
Kabak Dolması Kıymalı Nasıl Yapılır?
Kabakları yıkayın daha sonra ikiye bölün. Böldükten sonra kenarlarını oymadan içini boşaltın. Daha sonra ayrı bir kabın içinde iç harcı hazırlayın. İç harç için soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın ve üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edin. Daha sonra baharatları, tuzu, sıvı yağı ve salçayı ilave ederek karıştırın. İç harcı hazırladıktan sonra kabakların içini bu harç ile doldurun.
Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin. Bütün kabaklar bittikten sonra bir kabın içerisinde salçayı, baharatlarını ve suyu karıştırarak dolmaların üzerinden aktarın. Suyunu da ayarladıktan sonra kapağını kapatıp ocağa koyun. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra servis tabağına koyun. Üzerine sarımsaklı dere otlu yoğurt yapın daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 19:59:13
Kabak Dolması Kıymalı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Akşam misafirlerim için kabak dolması kıymalı yemeği yapmak istiyorum. Fakat daha önce hiç denemedim. Kabak dolması kıymalı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Kabak dolması kıymalı yemeğinin hazırlanışı ve yapılışı nasıl olmalıdır? Kabak dolması kıymalı yemeği nasıl servis edilmelidir? Detaylı olarak bilgi verir misiniz? Fatma . 04.10.2018 11:18:39
İsad : Merhabalar Türk mutfağının vazgeçilmezi kabak yemeğidir en çok pirinçle sade yapılanı tercih edilir fakat kıymalı olanı misafir için daha uygundur ve daha lezzetlidir normal pirinçle yaptığınız dolmaya ek olarak kıyma eklemelisiniz sade olandan pek bir farkı yoktur şimdiden afiyet olsun 01.11.2018 11:35:35
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024