Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması, kabak çiçeği sürekli açan bir çiçek değildir. Sabah güneşi ile açar ve öğlene kadar çiçekleri geri kapanır. Kabak çiçeğini elde etmek için sabahın erken saatinde toplanması gerekir. Kabak çiçeği dolması yaparken dikkat edilecek en önemli unsur çiçeklerin iyi bir şekilde yıkanmasıdır. İçerisinde bulunan tüylü kısımları yıkayarak çıkartmak gerekir.
Aksi halde ağız da kötü bir tat bırakabilir.

Kabak Çiçeği Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 20- 25 adet kabak çiçeği
  • 250 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy olgun domates
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?


Yanmaz tabanlı bir tavanın içerisine kıymayı ilave edelim ve kavuralım. Kavrulan kıymanın içerisine eklenecek olan kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince yemeklik şekilde doğrayalım. Doğradığımız kuru soğanları kıymanın içerisine alıp kavurmaya devam edelim. Kıyma ile soğan iyi bir şekilde kavrulduktan sonra sivri biberleri çok ince olacak şekilde doğrayalım ve yağ ile tavanın içerisine ilave edip karıştıralım. Karıştırılan malzemelere baharat ve tuz ilavesi yapıp harmanlayalım.

Domatesin kabuklarını soyalım ve minik küpler şeklinde doğrayalım. Doğranmış domatesleri de tavanın içerisine alıp karıştıralım. Bir yemek kaşığı domates salçası ile biber salçasını da malzemenin içerisine ilave edelim. Bir diş sarımsağı rende yapalım ve harcın içerisine katalım. Ardından nar ekşisini ve karabiber ekleyelim. Bulgur ile pirinci bol su ile yıkayalım ve harcın içerisine ilave edip bir güzel karıştıralım.

İtinalı şekilde karıştırılmış olan dolmanın iç harcını bir kenara alalım ve kabak çiçeklerini hazırlamaya geçelim. Yıkanmış ve temizlenmiş olan kabak çiçeklerini doldurmak için suyunu süzdürüp bu işlemi yaparken dikkatli olmaya özen gösterelim. Bir tane kabak çiçeği alalım ve iç kısmını hafif şekilde açıp içerisine birer yemek kaşığı iç harçtan ilave edelim.

İç kısımları doldurulan kabak çiçeklerinin ağız kısımlarını birbirine yapıştıralım ve tencerenin içerisine dizelim. Bütün kabak çiçeği dolmalarını tencereye dizdikten sonra tencerenin kenarından bir su bardağı sıcak su ilavesi yapalım ve tencereyi ocağın üzerine alalım. Orta harlı ateşin üzerinde kabak çiçeği dolmalarını pişirelim. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Pişmiş olan kabak çiçeği dolmalarını ocağın üzerinden alalım ve dinlenmesi için bir bezin arasına saralım. 5 dakika kadar dinlendirelim ve beş dakika sonra servis tabaklarına kabak çiçeği dolmalarını alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:14:37
Kabak Çiçeği Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Çiçeği Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kabak Çiçeği Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024