Kabak Çekirdeği Kavurma

Kabak çekirdeği kavurma, Kabak çekirdeğinin yararları arasında çinko ve demir mineralleri açısından zengin olması ilk sırada gelmektedir. Sağlıklı yağlar olarak tanımlanan omega 3 yağ asitleri için de çok iyi bir kaynaktır. Yapılan araştırmalar kabak çekirdeğindeki bileşenlerin menopoz belirtilerinin hafifletilmesinden, prostat büyümesine kadar pek çok alanda etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Kabak çekirdeği tüketilmesine dikkat edilmesi gereken husus ise bu yemişin oldukça yüksek kalori değerine sahip olmasıdır. Kabak çekirdeği kavrularak tüketilen ve özellikle tuzsuz kavrulduğunda erkeklerde pankreas kanserine karşı insan bedeninde koruyucu doğal bir bağışıklık sistemi geliştirilebilen önemi büyük bir çerez türüdür. Unutulmamalıdır ki Almanya gibi ülkelerde, tuzsuz sade kavrulmuş kabak çekirdeği eczanelerde satılan ve prostat kanseri gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan reçete ile satılan bir ilaçtır.

Kabak çekirdeğini süt ile kavurma


Kabak çekirdeği süt ile de kavrulabilir. Değişik lezzetler arayan bireylerin değerlendirebileceği değişik lezzetlerdendir. Özellikle, Nevşehir yöresinde yapılan bu tarif uzun zamanadır uygulanan bir metodudur. Yörede kabak çekirdeği üretimi oldukça fazladır. Bu üretimin fazlalığı üretimin yapan bireylerde alternatif tüketim yöntemleri geliştirmiştir. Sütle kavrulan kabak çekirdeği piyasadaki diğer çekirdeklerin tadından çok farklıdır.

Kabak çekirdeğinin kavruluş hikayesi


Taze mevsiminin hasadı kabak çekirdekleri öncelikle üzerindeki turuncu renkli kabak kalıntılarından temizlenir ve nemli kalmayacak biçimde iyice kurutulur.
Sonra da kabak çekirdeklerini, çekirdekleri rahatça haşlayabileceğiniz ölçüde bir tencere içerisindeki tuzlu kaynamış suya konur. Haşlanana işlemi ortalama olarak on, on beş dakika kadar sürer. Haşlanmış olan kabak çekirdekleri süzgeç yardımı ile sudan çıkarılarak temiz bir bez marifeti ile üzerinde hiç su kalmayacak biçimde kurulanır. Bir fırın tepsisi içerisine beş, altı yemek kaşığı zeytinyağı koyarak, üzerine kabak çekirdeklerini koyup karıştırarak yerleştiriniz. Kabak çekirdeğini tuzlu tercih edenler için tuz ilave edilerek karıştırılır. Kabak çekirdeklerinin üst üste gelmesini engellemek için tepsiye iyice yayılması gereklidir. Önceden 180 °C ısıtılan fırın içerisine yerleştiriniz. On dakika süresince kapağı açmadan pişmesini bekleyiniz. Sonra çıkarıp bir tahta kaşık marifeti ile karıştırarak yeniden fırına sürünüz. Beş dakika kadar sonra fırındaki çekirdeklerden kavrulmuş mu diye bir iki tanesi kontrol edilir; olmamış ise biraz daha kavrulur. Sonrasında fırından alınan tepsi soğumaya bırakılır. İsteğe bağlı kabak çekirdeği kavurmasına çeşitli baharatlarda katılabilir. Kabak çekirdeğiniz artık hazır ve afiyetle tüketebilirsiniz.
21.01.2024 05:13:25
Kabak Çekirdeği Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Çekirdeği Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kabak Çekirdeği Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024