Kabak Böreği

Kabak Böreği, genellikle herkesin evinde yaz kış bulunabilecek olan malzemelerle hazırlanan ve tadına doyum olmayan kabak böreği lezzetli olmasının yanı sıra da oldukça sağlıklı bir börek çeşidi olarak yediden yetmişe beğeniyle tüketilen bir börektir. Sevdikleriniz ve gelecek olan misafirleriniz için iç huzuruyla lezzetinden emin olarak hazırlayabileceğiniz bu mükemmel börek çeşidini sizlerde evlerinizde kolaylıkla hazırlayarak ana yemek olarak veya kış mevsiminde sıcacık bir bardak çay eşliğinde kabak böreğinin lezzetine lezzet katarak tüketebilirsiniz.

Kabak Böreği Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım litre ılık su
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • Aldığı kadar elenmiş un

Kabak Böreği İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet orta boy kabak
  • 250 gr lor peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış dere otu
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Kabak Böreği Üzeri İçi Gerekli Malzemeleri

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu
Kabak Böreği Nasıl Yapılır?

Kabak böreği yapımına ilk olarak hamurunu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle yarım litre ılık su, yarım çorba kaşığı tuz ilave ettikten sonra azar azar elenmiş un ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
İyice yoğrularak ele yapışmayacak kıvam alan hamurumuzun üzerine temiz bir mutfak bezi yardımıyla kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra böreğimizin iç harcını hazırlamak için 3 adet kabağın kabuklarını soyarak bir kabın içine rendeleyin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince kıyarak rendelenmiş kabakların üzerine ekleyerek üzerine tuz serpiştirerek karışımı iyice karıştırarak harmanlayıp bir süre sularını salmaları için beklemeye bırakalım. Ardından kabak ve soğanları elimizle mıncıklayarak suyunu çıkarttıktan sonra avuç içimizde sıkarak temiz bir bezin üzerine alarak sularını çıkartalım. Suyu çekilen kabak ve soğanların üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 250 gr lor peynir ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı iyice karıştırarak hazır hale getirelim.

Ardından önceden yoğurarak dinlenmeye bıraktığımız hamuru 3 eşit parçaya bölerek beze şekline getirelim ve her üç bezeyi de bir oklava yardımıyla incecik açalım. Ardından fırın tepsisini iyice yağlayarak ilk açılan yufkayı tepsiye düzgün bir şekilde yayarak serip hamurun üzerini iyice yağlayın. Yağlanan yufkanın üzerine kabaklı iç harcın yarısını dökerek yayalım ve harcın üzerine ikinci yufkayı serdikten sonra yağlayıp kalan iç harcı yayalım. İç harcın üzerine son yufkayı serip yağladıktan sonra tepsiden taşan yufkaların kenarlarını toplayarak tepsiye yayalım. Hazır hale gelen kabaklı böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu veya susam serpiştirip börekleri keskin bir bıçak yardımıyla istediğimiz şekilde dilimleyin. Ardından fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına sürüp böreğimiz kızarana kadar pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:16:51
Kabak Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabak Böreği"
Bugün 5 çayına işten arkadaşlarım gelecek. Bende çayın yanında hem hafif hem de doyurucu bir şeyler yapmak istiyorum. Annem kabak böreği yapabileceğimi söyledi. Fakat tarifini bilmiyorum. Kabak böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ve kabak böreği nasıl yapılır? Cevaplarsanız sevinirim
Bilgiye . 07.10.2018 21:41:10

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024