İlk olarak kabak ve havuçları yıkayın ve kabuklarını ince olacak şekilde soyun ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Daha sonra çorba yapacağınız uygun bir tencere içerisine bir yemek kaşığı tereyağı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını alıp kızdırın. Rendelemiş olduğunuz kabak ve havuçları kızdırmış olduğunuz yağa ilave edin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın. Kabak ve havuçlar suyunu çekip rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra iki yemek kaşığı unu ekleyip belli bir süre daha un ile kavurma işlemine devam edin.
Beş su bardağı suyu sebzelerin üzerine ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan çorbanın altını iyece kısın ve bir su bardağı sütü çorbaya ilave edin sonra hızlıca karıştırın. En son olarak da tuzunu ayarlayın ve ince kıyılmış dereotunu da çorbaya ekleyin bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altı kapatın. Biraz dinlenen
havuçlu kabak çorbası yemeye hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.