Fırında Kıymalı Kabak

Fırında kıymalı kabak, özellikle akşam yemeklerinde yapılarak tüketilmesi gereken yemekler arasında yer alır. İçerisinde hem kıyma hem de sebze barındırması sebebiyle oldukça besleyicidir bir yemektir. Sebze sevmeyen çocukların severek tüketeceği yemek olmasının yanında, vejetaryen olan çocukların ise en azından kabağı tüketmesi halinde kıymanın da vitaminin geçmesi sebebiyle tüketilmesi gereken yemekler içerisinde yer alır.
Yapımı oldukça kolaydır. Ani gelen misafirlere, akşam yemeklerinde yapılacak yemekler arasında yer alır.

Fırında kıymalı kabak için gerekli malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 250 gram yağlı kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • İsteğe bağlı olarak kaşar rendesi

Fırında kıymalı kabak nasıl yapılır?


Öncelikli olarak kabakları yıkayarak ortadan ikiye ayıralım. Daha sonra tencerenin içerisine 2 litre kadar su koyup, ocağın altını yakıp kaynamaya bırakalım. Su kaynadığı zaman içerisine bir tutam tuz atıp kabakları atalım. Kabaklar 5 dakika kaynayarak haşlanınca sudan çıkartıp iç kısımlarını kaşıkla oyalım. İçleri oyulmuş olan kabakları bir kenarda soğuması için bekletelim. Haşlanan kabak suyunu dökmeyelim. Çünkü bu yemek için kullanacağımız su için bu suyu kullanarak vitaminlerinin kaybolmaması sağlayalım.
Diğer taraftan bir tavanın içerisine yağ koyup ocağın altını yakalım. Diğer yandan da soğanı soyup küçük küçük doğrayarak tavanın içerisine atalım. Sarımsakları ezerek soğanın üzerine atıp bir tutam tuz ilave ederek karıştıralım. 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine kıymayı bırakıp karıştırarak kavurma işlemine devam edelim. Soğanlı kıyma kavrulurken diğer yandan da domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Üzerine yeşil biberi de doğrayarak domates ve yeşil biberi kavurma içerisine ekleyelim. 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine biber salçasını da ilave edip karabiber atalım. Hazırladığımız harcın iki dakika kadar kavrulmasını bekledikten sonra ocağın altını kapatıp, bor camın içerisine kapakları yerleştirelim. Daha sonra kabakların içerisini hazırladığımız kıyma harcı ile doldurarak kapakların içini dolduralım. Daha önceden ayırdığımız haşlanmış suyun bir kısmını salça ile karıştırıp tepsinin içerisine dökelim.

Hazırladığımız kıymalı kabak dolmasını önceden ısıtılmış 180 derece fırının içerisine yerleştirip 20 dakika kadar pişmesi için bekleyelim. 20 dakika sonra borcamı fırının içerisinden çıkartıp üzerine kaşar peyniri ilave edip tekrar fırının içerisine sürelim. Kaşar peyniri kızarınca fırını kapatıp servise hazır edelim. Fırında kıymalı kabak yemeği servise hazırdır.
20.01.2024 15:18:14
Fırında Kıymalı Kabak ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kıymalı Kabak Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kıymalı Kabak"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024