Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize birçok konuda zarar vermektedir. Bu nedenle fırında patates, havuç, biber ve patlıcan gibi sebzeleri de ekleyerek tarifi detaylandırmak sofrayı şenlendirmek mümkün.
Aynı zamanda soframızı renklendirecek yapımı kolay ve lezzetli bir tariftir. Ana yemeklerin yanında konuklarımıza zevkle sunabileceğimiz lezzetli ve pratik ve bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.

Fırında Kabak Kızartması Malzemeler 4 Kişilik

  • 1 Kilo orta boy Kabak
  • 1 kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz

Fırında Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?


Derin bir kâsenin içine yağ, tuz ve pul biberi ekleyip çırpıyoruz. Fırın tepsinin üzerine yağlı kâğıdı serip üzerine az önce çırptığımız baharatlı sıvı yağı fırça yardımıyla sürüyoruz. Diğer yandan kabakların tamamını soyup 3 eşit parçaya bölüp uzunlamasına kesiyoruz. Kesilen kabakları tepsiye diziyoruz. Üzerine hazırladığımız baharatlı yağı yine fırça yardımıyla dikkatlice sürüyoruz. Önceden 190 derecede ısıttığımız fırında ortalama 30 dakika kadar pişiriyoruz. Ayrıca belirtmek isterim. Bu tarifte cam tepsi kullanmayalım.
Aksi takdirde kabaklar yağda pişmiş gibi güzel kızarmayacaktır. Kabaklar piştikten sonra üzerine dökmek üzere sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Servis tabağına aldığımız kabakların üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Sarımsaklı yoğurdun üstüne dilerseniz kızdırılmış yağda nane ve pul biber de dökebilirsiniz. Soğuk ya da sıcak servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 19:02:58
Fırında Kabak Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kabak Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Kızartması"
Ben bunları tavada kızartıyorum ama fırında hiç denememiştim. Böyle ince dilimlersek kabak kaba yapışmaz mı? Pişmesini hızlandırmak ve iyi pişmesini sağlamak için bir püf noktası var mı? Yoksa ben bildiğim yoldan kızartma yapmaya devam mı edeyim aynı lezzeti yakalayabilecek miyim? Ben kabak kızartmasını çok severim.
Tutkun . 11.09.2018 22:53:44

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

Kuru Kabak Yemeği

Kuru kabak yemeği, farklı bir lezzettir. Seracılık sektörünün gelişmesine paralel olarak artık her mevsimde her sebzeye ulaşmamız mümkündür. Fakat benim için...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024