Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize birçok konuda zarar vermektedir. Bu nedenle fırında patates, havuç, biber ve patlıcan gibi sebzeleri de ekleyerek tarifi detaylandırmak sofrayı şenlendirmek mümkün.
Aynı zamanda soframızı renklendirecek yapımı kolay ve lezzetli bir tariftir. Ana yemeklerin yanında konuklarımıza zevkle sunabileceğimiz lezzetli ve pratik ve bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.
Fırında Kabak Kızartması Malzemeler 4 Kişilik
1 Kilo orta boy Kabak
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
Fırında Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?
Derin bir kâsenin içine yağ, tuz ve pul biberi ekleyip çırpıyoruz. Fırın tepsinin üzerine yağlı kâğıdı serip üzerine az önce çırptığımız baharatlı sıvı yağı fırça yardımıyla sürüyoruz. Diğer yandan kabakların tamamını soyup 3 eşit parçaya bölüp uzunlamasına kesiyoruz. Kesilen kabakları tepsiye diziyoruz. Üzerine hazırladığımız baharatlı yağı yine fırça yardımıyla dikkatlice sürüyoruz. Önceden 190 derecede ısıttığımız fırında ortalama 30 dakika kadar pişiriyoruz. Ayrıca belirtmek isterim. Bu tarifte cam tepsi kullanmayalım.
Aksi takdirde kabaklar yağda pişmiş gibi güzel kızarmayacaktır. Kabaklar piştikten sonra üzerine dökmek üzere sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Servis tabağına aldığımız kabakların üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Sarımsaklı yoğurdun üstüne dilerseniz kızdırılmış yağda nane ve pul biber de dökebilirsiniz. Soğuk ya da sıcak servis edilebilir.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 19:02:58
Fırında Kabak Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ben bunları tavada kızartıyorum ama fırında hiç denememiştim. Böyle ince dilimlersek kabak kaba yapışmaz mı? Pişmesini hızlandırmak ve iyi pişmesini sağlamak için bir püf noktası var mı? Yoksa ben bildiğim yoldan kızartma yapmaya devam mı edeyim aynı lezzeti yakalayabilecek miyim? Ben kabak kızartmasını çok severim. Tutkun . 11.09.2018 22:53:44
Abdünnasır : Merhaba bu tur firin kizartmalarinda yagli kagit kullanir iseniz tepsiye yapisma sorunu ortadan kalkar. Ancak ebat degisikligi yapar iseniz istenildigi oranda kizartma islemi gerceklesmez biraz daha yumusak ve lop bir goruntu olusturur. 01.11.2018 17:50:19
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024