Etsiz Kabak Dolması
Etsiz Kabak Dolması, Yazın yapılacak en güzel yemeklerden biri olan kabak dolması hem lezzetli hem de kolay yapılabilen bir yemektir. Herkesin sevdiği bir sebze olmasa da ben yapmayı da yemeyi de çok seviyorum. Hem besleyici bir sebzedir. Kabaktan birçok çeşit yemek yapılabilir ben size şimdi etsiz kabak dolmasının tarifini vereceğim.
Etsiz Kabak Dolması Malzemeleri- 5 adet kabak
- 1 tane büyük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1.
5 su bardağı pirinç
- 1 dolu avuç kıyılmış dereotu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Etsiz Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Salçayı koyup iyice kavurun. 1 tane domatesi rendeleyip soğanlara ekleyelim ve 2-3 dakika kavurun. Pirinci ekleyip çok az kavurun. Dereotu, tuz, tarçın, yenibaharı ve karabiberi ekleyip karıştırın. 2 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın. Kabakların içlerini oyun. İçlerini oyduğumuz kabakları bu harçla dolduralım. Derin bir tencereye 2 su bardağı çok az tuz ve rendelenmiş diğer domatesi koyup dolmaları içine dizin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
21.01.2024 06:51:28
Etsiz Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|