Etli kabak dolması, son derece faydalı ve besleyici özelliği olan kabak sebzesi yeşil renkli sebzeler arasında yer alır. Özellikle çocukların gelişim çağında onlara kabak gibi faydası yüksek olan sebzelerden yedirmek gerekir. Etli kabak dolması da hem lezzeti ile hem de sunumu ile herkesin severek tükettiği yemekler arasındadır. Etli kabak dolmasının yanında sarımsaklı yoğurt ikramı da yapabilirsiniz.
Böylelikle kabak sebzesini sevmeyenler etli kabak dolmasını rahatlıkla tüketebilir. Sarımsağın kendine has tadı kabağın lezzetini bastırabilir.
Etli Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
1 kilo dolmalık kabak
200 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Yeteri kadar tuz
1 şeker kaşığı karabiber ve pul biber
1 tane domates
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Oldukça leziz olan etli kabak dolmasının hazırlanışına iç harç ile başlayın. Bunun için kıymayı derin bir tabak veya karıştırma kasesinin içerisine alın. Üzerine baharatları, salçayı ve tuz ilave edip kıymayı harmanlayın. İki tane kuru soğanın kabuklarını soyun ve robotun içerisine alıp çekin. Çok ince olmayacak şekilde kuru soğanları çekin ve kıymalı karışımın içerisine alın. Bir su bardağı kadar Osmancık veya dolmalık pirinci bol suda yıkayın ve suyunu süzdürüp harcın içerisine ilave edin.
Bir tutam dereotu ve bir tutam maydanozu soğuk su ile yıkayıp et tahtasının üzerin alın. Çok ince kıyım olacak şekilde sebzeleri doğrayın. Doğradıktan sonra kuru nane ile kıymalı harca ekleyip bir güzel yoğurmaya başlayın. İç harcı birkaç dakika eliniz ile karıştırın ve bir kenara kaldırın.
Dolmalık kabakların iç kısımlarına tatlı kaşığı ve dolma oyucu ile çıkartın. Arzu ederseniz eğer dolmanın iç kısmından çıkan malzemeleri daha sonra kullanmak için buzdolabına kaldırabilirsiniz. Kabakların dış kısımlarına çatal ile şekil verin veya kabuklarını soyun. İyi bir şekilde kabaklarını yıkayın ve suyunu süzdürün. Kabakların içerisine hazırlanmış ve beklemekte olan eti iç harçtan yarısına gelecek kadar doldurun. Dolmaları fazla derin olmayacak bir tencerenin içerisine dizin. Üzerine ilave edeceğiniz tereyağını ve sıvı yağı bir tavanın içerisine alıp eritin. Yağın içerisine bir tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip karıştırın. Ardından bir çay bardağı sıcak su ekleyin ev dolmaların üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan etli kabak dolmasını kısık ateşin üzerinde pişirin. Tencereye sunu çektikçe su ilavesi yapmayı unutmayın. Yeteri kıvam da pişmiş olan etli kabak dolmalarını birkaç dakika dinlendirin. Akabinde servis tabaklarına alın ve sıcak olarak sunum yapın. Arzu ederseniz etli kabak dolmalarının yanına sarımsak yoğurt hazırlayıp dolmalar ile sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:48:54
Etli Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
etli kabak dolmasını içerisine et dışında ne koya bilirim önerisi olan varmı? Kürboğa . 05.01.2016
Özenç : Aslında tarif etli kabak dolması ama et koymak isterseniz de pirinç ya da ıslak bulgur ile de yapmanız mümkündür. Lezzetinden şüpheniz olmasın çünkü iki türlü de aynı lezzet olacaktır. Eğer sağlığından şüpheniz olacaksa bulgur çok daha iyi bir tercih olacaktır. Size hangisi daha iyi bir fikir olarak geliyorsa onu yapabilirsiniz. 15.09.2018 22:15:48
Kifayet : Merhaba, kabak dolmasını etli yapabildiğiniz gibi pirinç ile yaş bulgur ile de yapabilirsiniz. Şeker rahatsızlığınız varsa bulgur daha sağlıklı olacaktır. Afiyet olsun. 12.09.2018 14:52:00
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024