Çıtır Kabak: Kabağı çok seven ve tüketen bir millet değiliz ama tadını bilsek hiç de karamsar davranmayız. Özellikle ben hiç kabak sever biri değilim ama bu ön yargımı bir arkadaşımda yediğim kabak salatasıyla yendim kabağın bu kadar lezzetli olacağını asla tahmin edemezdim. Şimdi sıra sizde hadi ön yargılarınızı benim size vereceğim çıtır kabak tarifiyle hep bir elden yenelim.
Çıtır Kabak Malzemeleri
2-3 adet orta boy kabak
1,5 çay kaşığı kuru nane
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Bir çay kaşığı da kimyon
Bir çay kaşığı yeni bahar
1,5 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
Bir tutam karabiber
İsteğe bağlı bir tatlı kaşığı biber salçası
Üç tane yumurta
Çıtır Kabak Nasıl Yapılır?
Kabakları yıkayıp kurulayıp uzunlamasına ince ince keselim. Çok da ince olmasın dilimleri bir parmak kalınlığında kesiniz. Kestiğimiz parçaları da ortadan ikiye keselim. Yumurtaları da çukur bir kaba kırıp iyicene çırpalım. Başka bir kapta da galeta unu ve baharatları koyup karıştıralım. Maydanozu ince ince kıyalım galeta unlu karışıma ilave edelim. Kabakları önce yumurtalı karışıma batırıp ardından galeta unlu karışıma batırıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine koyup önceden hazırladığımız 220 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Servis yapılırken yanına süzme yoğurtla ikrama hazır hale getirelim.
Şimdiden afiyetle yiyiniz.
21.01.2024 14:37:24
Çıtır Kabak ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Ben bu günlerde kızartma tüketme konusunda heveslendim. Ancak değişik tarifler arıyorum. Birçok tarif denedim. Patlıcan, havuç ve biber türleri. Ancak kabak denemedim henüz. Çıtır kabak diye birşey duydum ama nasıl olur bilemedim. Bu tarifi bilen yada deneyen arkadaşlar yazabilirmi. Şimdiden teşekkür ederim. Türkan . 31.10.2018 18:59:42
Atılay : Çıtır kabak normal patlıcan kızartması gibi kızartın ve kabaklarin uzerine kimyon ve yeni bahar dökün tadı muhteşem olacaktir. Püf noktası da kabaklarin daha çıtır olması icin bir gün tuzlu suda bekletin. 01.11.2018 10:31:41
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024