- 3-4 adet kabak
- 1 diş sarımsak
- 1 kâse süzme yoğurt
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Sıvı yağ
- Tuz
- Dereotu
Cevizli Kabak Salatası Hazırlanışı (20 dk)
Kabakları yıkayıp uçlarını kesiyoruz.
Rendenin kalın tarafıyla kabakları rendeliyoruz. Rendelenen kabakları elimizle sıkarak fazla suyunu çıkartıyoruz. Tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve suyunu aldığımız kabakları içine atarak kendi suyunu salıp tekrardan çekene kadar soteliyoruz. Sotelenen kabakları ocaktan alıp soğuması için bir köşeye bırakıyoruz.
Kabaklar soğurken bir yandan yoğurtlu sosu hazırlayalım. İlk önce yoğurdumuzu çırpalım. İçine temizlenmiş ve dövülmüş olan sarımsağı ilave edelim. Daha sonra yoğurdun içine üzeri için biraz ayırmak kaydıyla ceviz içi, tuz ve gene üzeri için biraz ayırdıktan sonra ince ince kıyılmış olan dereotunu ekleyelim. Soğumaya bıraktığımız kabakları da yoğurt karışımının içine ekleyerek karıştıralım.
Servis edeceğimiz zaman cevizli kabak salatasını güzel bir servis tabağına alarak üzeri için ayırmış olduğumuz ceviz ve dereotuyla süsleyerek ikram edelim.
Cevizli kabak salatamız hazır, afiyet olsun.