Biber Kabak Dolması

Biber kabak dolması, denilince nedense hep yaz mevsimi aklıma gelir. Birbirinden farklı çeşit ile yapılan karışık dolmayı her halde sevmeyenimiz yoktur. Ben dolmaların içerisinde özellikle domates ve patatese de yer veriyorum. Karışık dolmalar bir çeşit doldurduğunuzdan daha fazla keyifle yeniliyor. Sanırım bu durum her sebzenin tadının birleşmesiyle ortaya daha güzel bir tat çıkmasından kaynaklanıyor.
Biber dolmasının güzel olmasının sırrı kullanacağınız biberde gizlidir. Ben biberleri kendim tek tek seçebileceğim köylü pazarlarından alıyorum. Sadece bir lokmalık biberleri tercih ediyorum. Sizlere de bunu tavsiye ederim. Bu arada ne dolması yaparsanız yapın iç malzemenin yağını kullanırken cömert davranın.

Biber kabak dolması için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo biber dolması
  • 3 adet dolmalık kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet iri domates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 150 gr. Az yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Biber kabak dolması nasıl yapılır?


Dolmanın yapımına iç malzemesini hazırlayarak başlayın.
Bunun için önce pirinci yıkayın ve iyice süzün. Üzerine kıyma ve diğer baharatları ilave edin. Ayrıca sıvı yağ ve salçaları ekleyerek yeşilliklerini doğrayın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Diğer taraftan sebzeleri hazırlamaya başlayın. Kabakları soyun. Ben daha çok şık görünmesi için rende ile soyar gibi dışına şekil veriyorum. Kabakları bu şekilde yaptıktan sonra ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun. Bir çay tabağının içerisinde biraz tuz ve karabiberi karıştırın. Kabakların içlerini bu karışımla ovun. Dolma biberinin de içini açın ve yıkayın.

İşlemler tamamlandığında sebzelerin içerisini bir tatlı kaşığı yardımıyla doldurun. Pirinçleri ağzına kadar doldurursanız dışına çıkar. 2/3 miktarında doldurulması yeterlidir. Ayrıca pirinçleri gevşek doldurun sakın tepmeyin yoksa pişmez. Tüm malzemeyi doldurduktan sonra geniş bir pilav tenceresinin ortasına kabakları etrafına ise dolma biberlerini dizin ve ağızlarını domates ile kapatın. Bir kenarına ya da üzerine yemeklik patates doğrayın, Üzerine ise bir soğanı 4 eşit parçaya bölerek yerleştirin. Biber kabak dolmasının suyunun sebzeleri kapatmaya yakın olması gerekir. Üzerine sıvı yağı da gezdirin. Kaynadığında tuzunu kontrol etmeyi unutmayın. Dolmayı kısık değil orta derecede büyük ateşte pişirin. Pişince nane ekerek servis yapın.

19.01.2024 03:23:19
Biber Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biber Kabak Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Biber Kabak Dolması"
İyi günler ben pek fazla yemekle aram yok çocuklarımada değişik yemekler yapmak istiyorum teyzelerinde yedikleri biber ve kabak dolmasını bazen benden de istiyorlar fakat yapamıyorum onlara çünki tarifini bilmiyorum ablamdanda almak istemiyorum acaba bilen birisi yardımcı olabilir mi
Deniz . 31.10.2018 15:12:08

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024