Bal Kabağı

Bal kabağı, Bal kabağını bir çoğumuz sebzegillerden diye bilsek de aslında bal kabağı meyvegillerdendir. Bal kabağı ABD, İngiltere, Kanada, Avusturya gibi ülkelerde kutlanan cadılar bayramının vazgeçilmez sembolüdür. Bal kabağı A vitamini deposudur içerisinde demir, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum bulunmaktadır. Bal kabağı göz beyin sağlığı için doğal bir besindir.
Şeker oranı düşük bir besin olsa da kalori yönünden oldukça düşük ve bol lifli bir besindir. Bal kabağını manavdan veya pazardan alırken soyulmamış ve doğranmamış olmasına özen gösterelim evde tüketeceğiniz de doğrayıp soyduğunuz zaman vitamin değerini de kaybetmemiş olur. Bal kabağının birçok hastalıklardan da koruyucu özelliği vardır. Bal kabağını farklı alternatiflerle de kullanabiliriz. Bazı alternatifler çorba, mücver, bal kabağı salatası, bal kabağı tatlısı, bal kabağı reçeli veya yaş pastası, marmelat olarak kurabiyelerde de kullanabiliriz. Bal kabağı lifli özelliğinden dolayı hazımsızlığa yani kabızlığa da iyi gelmektedir. 45 yaş üstü erkeklerde prostat rahatsızlığının ilerlemesini önler.

Bal kabağını 6 aydan büyük çocuklara da yedirebiliriz. Örneğin çorbasını veya püresini yaparak kabakları buharda pişirip püre haline getirip içine az miktarda yoğurt da ekledik mi bebeğimiz için mükemmel bir besin olur. Yine buharda pişirdiğimiz bal kabağımıza az miktarda tarçın ve yulaf eklersek bebeğimizi baharatlarla da tanıştırmış oluruz. Bal kabağı demir potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum, magnezyumdan oldukça zengindir ve bebeğimizin kemik gelişimi yönünden de oldukça faydalıdır demir içermesi nedeni ile de kansızlığı önler.
Eğer bebeğiniz kabızlık sorunu var ise balkabağı bire bir faydalıdır alışveriş listemizde mutlaka bulunması gereken bir besindir.

Bal kabağı tatlısı

  • İki kilo bal kabağı,
  • Bir buçuk kilo toz şeker,
  • Bir paket vanilya,

Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?


Çok lezzetli ama bir o kadar da kolay bir tatlıdır. Bal kabağımızı dikkatle soyuyoruz ve istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz yıkadığımız kabakları derin bir tencereye koyup üzerine şekerimizi gezdiriyoruz. Şekerin sulanması için 2 veya 3 saat bekletiyoruz. Şekerimiz eridiğinde ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz kaynayan kabakların üzerine vanilyayı da ekleyip istediğimiz kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. İster soğuk ister sıcak servis edebiliriz servis etmeden önce isteğe göre ceviz veya fındık ile süsleyebiliriz.

Bal kabağı reçeli

  • 3 kilo bal kabağı,
  • 3 kilo toz şeker,
  • Yarım limon,
  • 200 gr toz kireç
Bal Kabağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kabakları çekirdeklerinden ve kabuğundan ayırıp minik küpler veya elma dilimleri şeklinde doğruyoruz. Önceden ıslattığımız ve kirli suyunu döküp temiz temiz kireç suyuna kabakları ekliyoruz ara ara karıştırarak bu şekilde bir gün bekletiyoruz beklettiğimiz kabakların kireçli suyunu süzüp birkaç defa yıkadıktan sonra şekeri ilave edip kısık ateşte uzun süre kaynatıyoruz kabakların kekremsi tadı gittiğinde ve dışı kıtır kıtır içerisine bal gibi bir görünüm aldığından emin oluncaya kadar kaynatıyoruz.

Not: kabakları kireç suyunda bekletme nedenimiz kıtır kıtır bir reçel elde etmek ve daha uzun ömürlü olması içindir.
20.01.2024 11:48:20
Bal Kabağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bal Kabağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bal Kabağı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024