Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya çıkıyor. Üstelik vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin bir yemektir. Eğer patates seviyorsanız içine bir iki tane de patates koyarak tatlandırabilirsiniz. Üstelik patlıcan kabak yemeğini ister fırında ister de bir tencerede ocakta pişirmek mümkündür.
Patlıcan kabak yemeği malzemeler
3 adet orta boy patlıcan
4 adet orta boy kabak
3 adet orta boy patates
300 gram yağsız yemeklik kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı domates rendesi
2 adet domates
4 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Karabiber
Patlıcan kabak yemeği nasıl yapılır?
Öncelikle sebzeleri iyice yıkayın ve hazırlayın. İlk olarak patlıcanları alacalı olarak soyun ve dilimlenerek hem acısını vermesi hem de kararmaması için tuzlu suyun içine koyun. Kabakları da aynı şekilde soyup dilimleyin. Daha sonra patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp süzün ve iyice kurutun. Başka bir taraftan yanmaz tavanın içine bir miktar sıvı koyun ve iyice kızdırın. Daha sonra azar azar kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın ve havlu kâğıt serilmiş tepsiye alın. Başka bir taraftan bir tavaya zeytinyağı koyun ve yemeklik doğranmış kuru soğanları döküp kavurun.
Üzerine kıymayı ilave ederek karıştırın. Kıyma suyunu bırakınca domates rendesini de ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine baharatları ve tuzunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışım kavrulduktan sonra üzerine bir su bardağı kadar kaynar su ekleyerek kaynamaya bırakın. İçine kıyılmış maydanoz ve ilave edin ve ocaktan alın.
Fırında pişireceğiniz borcama sebzeleri güzelce dizin. Daha sonra sebzelerin üzerine tavada kavurduğunuz domatesli karışımı her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayın. Bu karışımın da üzerine elma dilimi gibi doğradığınız domatesleri güzelce dizin ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına patlıcan kabak yemeğini koyarak yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Patlıcan kabak yemeği tarifi hazır. Yanına bir pilav yaparak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 03:42:28
Patlıcan Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
İyi günler, ben yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum ve hafif yemeklerden başladım fakat önemli misafirlerim var yarın akşam onlar için daha iyi bir yemek yapmam lazım onlar içinde patlıcan kabak yemeği yapmak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum acaba bilen tarifini yazabilecek birisi var mı? varsa yardımcı olursanız sevinirim. Bahar . 28.10.2018 21:32:51
Nurperi : Gerekli malzemeler, üç adet orta boy patlıcan,dört adet kabak, üç adet patates, kıyma, iki adet soğan, domates rendesi, iki adet domates, dört adet yeşil biber, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiber. Sebzeleri alacalı olarak doğrayın, yağda kızartın. Başka bir tencerede yağı eritip soğanları kavurun ve malzemeleri sırasıyla ekleyip yemeği pişiriniz. 01.11.2018 19:40:17
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024