Patlıcan Kabak Yemeği

Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya çıkıyor. Üstelik vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin bir yemektir. Eğer patates seviyorsanız içine bir iki tane de patates koyarak tatlandırabilirsiniz. Üstelik patlıcan kabak yemeğini ister fırında ister de bir tencerede ocakta pişirmek mümkündür.

Patlıcan kabak yemeği malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet orta boy kabak
  • 3 adet orta boy patates
  • 300 gram yağsız yemeklik kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Karabiber

Patlıcan kabak yemeği nasıl yapılır?


Öncelikle sebzeleri iyice yıkayın ve hazırlayın. İlk olarak patlıcanları alacalı olarak soyun ve dilimlenerek hem acısını vermesi hem de kararmaması için tuzlu suyun içine koyun. Kabakları da aynı şekilde soyup dilimleyin. Daha sonra patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp süzün ve iyice kurutun. Başka bir taraftan yanmaz tavanın içine bir miktar sıvı koyun ve iyice kızdırın. Daha sonra azar azar kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın ve havlu kâğıt serilmiş tepsiye alın. Başka bir taraftan bir tavaya zeytinyağı koyun ve yemeklik doğranmış kuru soğanları döküp kavurun.
Üzerine kıymayı ilave ederek karıştırın. Kıyma suyunu bırakınca domates rendesini de ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine baharatları ve tuzunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışım kavrulduktan sonra üzerine bir su bardağı kadar kaynar su ekleyerek kaynamaya bırakın. İçine kıyılmış maydanoz ve ilave edin ve ocaktan alın.

Fırında pişireceğiniz borcama sebzeleri güzelce dizin. Daha sonra sebzelerin üzerine tavada kavurduğunuz domatesli karışımı her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayın. Bu karışımın da üzerine elma dilimi gibi doğradığınız domatesleri güzelce dizin ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına patlıcan kabak yemeğini koyarak yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Patlıcan kabak yemeği tarifi hazır. Yanına bir pilav yaparak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 03:42:28
Patlıcan Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patlıcan Kabak Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Patlıcan Kabak Yemeği"
İyi günler, ben yeni yeni yemek yapmayı öğreniyorum ve hafif yemeklerden başladım fakat önemli misafirlerim var yarın akşam onlar için daha iyi bir yemek yapmam lazım onlar içinde patlıcan kabak yemeği yapmak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum acaba bilen tarifini yazabilecek birisi var mı? varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Bahar . 28.10.2018 21:32:51

Bal Kabağı Yetiştiriciliği

Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lif...
Devamını Oku

Patatesli Kabak Yemeği

Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemeleri...
Devamını Oku

Su Kabağı

Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından ...
Devamını Oku

Kabak Suyunun Faydaları

Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin...
Devamını Oku

Kabak Çeşitleri

Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ...
Devamını Oku

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirde...
Devamını Oku

Fırında Kabak Kızartması

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sa...
Devamını Oku

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu y...
Devamını Oku

Kabak Diyeti

Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kil...
Devamını Oku

Kabak Lifi

Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte ola...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen b...
Devamını Oku

Kabak Sote

Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalori...
Devamını Oku

Dikenli Kabak

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulu...
Devamını Oku

Kara Kabak

Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze olarak...
Devamını Oku

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kıza...
Devamını Oku

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Kabak Çekirdeği

Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu kuru yemi...
Devamını Oku

Kabak Haşlama

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı ...
Devamını Oku

Bebekler İçin Kabak Çorbası

Bebekler için kabak çorbası, bebekler ek gıdaya geçtikleri zaman onların yeterli düzeyde vitamin, mineral alabilmesi için sağlık çorba tarifleri yapılma...
Devamını Oku

Kuru Kabak Yemeği

Kuru kabak yemeği, farklı bir lezzettir. Seracılık sektörünün gelişmesine paralel olarak artık her mevsimde her sebzeye ulaşmamız mümkündür. Fakat benim için...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024