{ "title": "Zeytinyağlı Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/zeytinyagli-kabak.jpg", "date": "19.01.2024 02:44:49", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı kabak, zeytin yağlı kabak yemeği özellikle pilavların yanına çok yakışan bir yemektir. Kalorisi düşük sebze ağırlıklı bir yemek tarifidir. Çoğu insan severek tüketir. Fırında veya tencerede yapılabilecek bir yemektir. Tamamen sizin tercihinize kalmıştır pişirme yöntemi. Yapım aşaması da oldukça kolay olan bir yemektir. Diyet yapanlarında birkaç malzemeyi azaltarak rahatlıkla menülerine ekleyebilecekleri yemek çeşitlerinden biridir

Zeytinyağlı kabak yapımı için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı kabak nasıl yapılır?

Zeytinyağlı kabak yemeği için bir adet soğan doğranır ve bir tencereye alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur ardından iki adet yeşil biber küçük küçük doğranarak ilave edilir ve havuçlar ince halkalar halinde kesilerek eklenir. Beş dakika kadar tüm bu malzemeler kavrulur. Havuçların biraz kızarması gerekir, kabak çabuk piştiği için havuçlar çiğ kalabilir. Bu nedenle kabağı eklemeden havuçlar biraz pişirilmelidir. Ardından bir yemek kaşığı domates salçası eklenir. Salça kavrulurken kabaklar yıkanır kurulanır ve ister halka şeklinde ister küp-küp doğranır. Tencereye ilave edilir beş dakika kadar kavrulur ve iki su bardağı kaynar su eklenir. Tuz miktarı damak tadınıza göre ayarlanır. On beş yirmi dakika kadar pişirilir ve ardından pişip pişmediği kontrol edilir ve pişti ise ocak kapatılır ve kabak biraz dinlenmeye bırakılır. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }